Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στη φυλακή οι δύο υπάλληλοι του Ανάπτυξης που “πιάστηκαν” με μίζες!


Οι δύο υπάλληλοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Και οι δύο είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω να παίρνουν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον 27ο Τακτικό Ανακριτή κρίθηκαν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν από...
λίγες ημέρες επ' αυτοφώρω να παίρνουν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη για να προωθήσουν την κοινοτική επιδότηση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Οι υπάλληλοι, ένας 58χρονος άνδρας και μία 56χρονη συνάδελφός του, που υπηρετούν στο Τμήμα Προγραμματισμού και Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης, απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης συμμορίας και της δωροδοκίας.

 Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι δύο υπάλληλοι εκβίαζαν τον επιχειρηματία απαιτώντας ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας του.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ύστερα από "παζάρια" το ποσό που ζητούσαν οι κατηγορούμενοι κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.

 Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στη νέα Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η οποία ενημέρωσε την Οικονομική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση και να συλληφθούν οι δύο υπάλληλοι, αμέσως μόλις παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.

Οι δύο υπάλληλοι στις απολογίες τους φέρονται να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το περιστατικό, δηλώνοντας άγνοια για όσα καταγγέλλει σε βάρος τους ο επιχειρηματίας.

 Σύμφωνα με το συνήγορό της, η 56χρονη κατηγορουμένη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τις καταγγελίες περί χρηματισμού. Υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν γνώριζε τον επιχειρηματία και ότι είχε δανείσει χρήματα στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε, χωρίς να γνωρίζει η ίδια από πού προέρχονταν και ότι ήταν προσημειωμένα.

 Ο συγκατηγορούμενός της φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα περί χρηματισμού. Ο 58χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας του έδωσε τα χρήματα λέγοντάς του να τα δώσει στη συνάδελφό του και ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να κάνει την εξυπηρέτηση, αγνοώντας την αιτία της πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου