Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αδύναμοι, ισχυροί κωδικοί πρόσβασης: Ακόμη κυκλοφορούν!

Δύο μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους κωδικούς πρόσβασης – τον τρόπο που επιλέγονται και πώς θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. 
Η πρώτη μελέτη, ονομάζεται...
«The Questto Replace Passwords» και αφορά τη συγκριτική αξιολόγηση διαφορετικών πλαισίων ταυτοποίησης στο διαδίκτυο, εξετάζοντας το πρόβλημα των συστημάτων αντικατάστασης των κωδικών πρόσβασης. Η μελέτη παρουσιάζει είκοσι πέντε οφέλη, που έχει η αντικατάσταση των κωδικών.
Οι ερευνητές ασφάλειας δημιούργησαν κριτήρια τα οποία αξιολόγησαν σε 35 διαφορετικά πλαίσια αντικατάστασης των κωδικών πρόσβασης. Το μόνο σίγουρο όμως ακόμα, είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται το 2012 και θα συνεχίσουν για αρκετό καιρό ακόμα.
Η άλλη μελέτη, αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επιλέγουν κωδικούς πρόσβασης. 
Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν κωδικοί 70 εκατ. ανώνυμων χρηστών της Yahoo. Η μελέτη ονομάζεται «The science of guessing: analyzing an anonymized corpus of 70 million passwords» και υιοθετεί μια νέα προσέγγιση για την ανάλυση των κωδικών πρόσβασης, εξετάζοντας την κατανομή των κωδικών πρόσβασης και μελετώντας, στη συνέχεια, το πόσο αποδοτικός είναι κάποιος, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε προσπαθήσει να μαντέψει αυτόν τον κωδικό.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι από τα 70 εκατ. κωδικούς πρόσβασης, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μοναδικούς κωδικούς.
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου