Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Κραυγή" από το ΤΕΙ Πειραιά: Δεν έχουμε λεφτά για όλους τους εισακτέους

Έντονα διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λαζ. Βρυζίδης, για τον αριθμό των εισακτέων στο ίδρυμα, τον οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά τονίζει χαρακτηριστικά ότι...
μέσα σ΄ αυτήν τη συγκυρία -και προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ένα ανεκτό επίπεδο- πρότεινε στο υπουργείο την εισαγωγή για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, 760 φοιτητών στα τμήματα ειδικότητας.

Μάλιστα στην επιστολή του τονίζει: «Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο σας, ακολουθώντας πάντα την ίδια πολιτική με τα προηγούμενα χρόνια, ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών στο ΤΕΙ Πειραιά που με αυτούς που εισάγονται με τις ειδικές κατηγορίες ανέρχονται συνολικά στους 1.500 περίπου φοιτητές».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κάνει μια δραματική δήλωση τονίζοντας την αδυναμία του ιδρύματος να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ίδρυμά μας αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους αυτούς τους εισακτέους χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες. Η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με αυτή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας, οδηγεί το ίδρυμά μας στην εξαθλίωση χωρίς δυνατότητα άσκησης της αποστολής του και του ρόλου του».

Ο πρόεδρος συνόψισε την αιτία του προβλήματος στην εξής πρόταση: «Το ΤΕΙ Πειραιά, όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας τα τελευταία χρόνια, υποχρηματοδοτούνται εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης». Ο κ. Βρυζίδης προσέθεσε ότι η κατάσταση χειροτερεύει «και από το γεγονός της συνεχούς αποχώρησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής του από νέες προσλήψεις». Παρέθεσε δε και στοιχεία λέγοντας: «Συγκεκριμένα από 260 τακτικά μέλη Ε.Π. υπηρετούν σήμερα στο ΤΕΙ Πειραιά μόνο 152 και από 600 περίπου μέλη επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών έχουν εγκριθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, μόνο 100».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου