Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Γιάννης Μαμουζέλος: Ένας Χιώτης, υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, στην περιφέρεια της Α' Αθηνών, εξηγεί γιατί έθεσε τον εαυτό του στην εκλογική μάχη

Πολιτικές σκέψεις από καρδιάς…

Eλλάδα 2012…

Πολιτικό –ουσιαστικά δικομματικό– σύστημα απαξιωμένο, οικονομία χρεοκοπημένη, εθνικός πλούτος υποθηκευμένος, κοινωνία παραλυμένη, πολίτες απογοητευμένοι χωρίς λεφτά, ψυχή, προσδοκία!

Οι περιβόητες κόκκινες γραμμές, σβησμένες, μοιάζουν…
θηλιές στο λαιμό του κόσμου! Και τα χειρότερα αναμένονται…

Μια χώρα σε τροχιά παρακμής… Με χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια, αλλά με αβάσταχτα κι ανεξήγητα χρέη! Αναζητά ελπίδα, με το λαό απελπισμένο… Τραγικά απίστευτο!

Κόσμος σε σύγχυση, που δεν καταλαβαίνει πού πατά και πού πηγαίνει!

Προσπαθεί να μαντέψει πού βγάζει (βγάζει, άραγε;) το τούνελ του μνημονίου, που επιβλήθηκε στην υγειά του καπιταλιστικού τζόγου…

Ακούμε λόγους, αναλύσεις, επεξηγήσεις…

Διαβάζουμε άρθρα και βιβλία από καλούς γραφιάδες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη… Ε και, μένουμε στον καναπέ;

Κι εκείνο του ποιητή «Σκασμός, οι ρήτορες πολύ μιλήσανε…» να μείνει στο κενό; Μήπως κάποιοι να βγουν μπροστά, να… ξυπνήσει το ακροατήριο;

Να επιτρέψουμε στους illuminati ενός διεφθαρμένου και σάπιου παρελθόντος, με τις μισές αλήθειες και τα μεγάλα ψέματα, την προκλητική στάση, τη δικομματική σφραγίδα και την οικογενειακή πολιτική προίκα να διαφεντεύουν πάλι τις τύχε ς μας;

Αν δεν λαθεύω, ακούω παντού γύρω πολλά ηχηρά ΟΧΙ! 

Οι σκεπτόμενοι πολίτες αποζητούν ένα νέο τοπίο, πολιτική κουλτούρα με όρους 21ου αιώνα. Πρόσωπα έξω απ’ το… σύστημα για ν’ αλλάξουν το σύστημα!

Φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες, γι’ αυτούς τους λόγους, μ’ αυτές τις σκέψεις, είπα ν’ αφήσω λίγο παράμερα δημοσιογραφία και media, βιβλία και διδασκαλία, αθλητισμό και στάδια και να δοκιμάσω να… τρέξω στο στίβο της πολιτικής!
Με επαγγελματική καριέρα χτισμένη σε σπουδές, πολύπλευρες γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα πολύχρονης δουλειάς σε τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα και περιοδικά. 

Μη ψάχνεις πια αλλού, αφού το ξέρεις ήδη
Μη ψάχνεις πια αλλού, εδώ είναι το ταξίδι…

Τ’ αμέτρητα ταξίδια μου πέρα απ’ τη γραμμή των οριζόντων μ’ έκαναν πιο ώριμο, με μάθανε το διαφορετικό, το διάλογο, τη συνεργασία.

Ο αθλητισμός μού δίδαξε να μπαίνω στον αγώνα με όρους fair play… Ίσως περάσει κάποτε και στην πολιτική.

Η δημοσιογραφία με μπόλιασε ν’ αναζητώ την αλήθεια και το ρεα-λισμό.
Ο πετυχημένος τερματισμός θα στηριχτεί στη δική σας εκτίμηση, στη δική σας υποστήριξη, στη δική σας ψήφο!

Θυμηθείτε: Πραγματικό δίλημμα δεν είναι τα φοβικά σύνδρομα με τα οποία ο δικομματισμός προσπαθεί να «κάψει» το μυαλό σας. Για τους ενεργούς πολίτες της Αθήνας, υπάρχει μόνο: «ή εμείς, ή αυτοί».

Τολμήστε την υπέρβαση από αριστερά!

Σκεφθείτε: Κάποιοι δεν «κούρεψαν» μόνο χρήματα, δουλειές, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ή κοινωνικές παροχές, αλλά τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών της…

Γνωρίζετε καλά ποιοι φταίνε, έστω κι αν άλλαξαν κάποιοι ταμπέλα…
Μπορούμε να… κουρέψουμε ΣΥΡΙΖΑ τα «άνθη του κακού» στην κάλπη!

Ελάτε, ρε παιδιά, να οργανωθούμε, να φτιάξουμε επιτέλους μια –αριστερή– Κυβέρνηση της προκοπής!
            
Γιάννης Ν. Μαμουζέλος


Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ν. Μαμουζέλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με ρίζες από τη Χίο και τη Σμύρνη.
Σπούδασε Νομικά & Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έγινε δικηγόρος. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.
Ξεκίνησε νέος την αθλητική δημοσιογραφία και εργάστηκε στην τηλεόραση της ΕΡΤ 36 χρόνια, αρχικά στις Ειδήσεις και κατόπιν στην αθλητική διεύθυνση!
Κάλυψε, για τρεις δεκαετίες, τα περισσότερα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στον Κόσμο και ήταν επί χρόνια παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων και εκπομπών.
Εκπροσώπησε την ΕΡΤ σε διεθνή ραδιοτηλεοπτικά meetings, διαχειρίστηκε θέσεις ευθύνης στον τομέα των Υπηρεσιών Τύπου και της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα.
Εργάστηκε, παράλληλα, από την αρχή της σταδιοδρομίας του, σε πολιτικές εφημερίδες («Φως των Σπορ», «Βραδυνή», «Πρώτη», «Ελλάδα Σήμερα», «4η Εξουσία» κ.ά.), σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Διετέλεσε για δέκα χρόνια αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης στην πρωτοποριακή αθλητική εφημερίδα Sportime.
• Συγγραφέας των βιβλίων: «100 Χρόνια Εθνική Ελλάδας», με την ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου (2007), «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - Ραντεβού με την ιστορία» (2010), «Έλληνες & Μαραθώνιος» (2011). Ακόμη συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Δομή & Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού» (2006).
• Ομιλητής σε πολλά πανελλήνια ή διεθνή συνέδρια, σεμινάρια κ.λπ. (ΔΟΑ, ΠΣΑΤ, Ελλ. ΕΔΑ, ΕΓΒΕ, ΠΕΠΦΑ).
• Έχει ασχοληθεί με θέματα αθλητικής ανάπτυξης και ιστορίας, βίας στα σπορ, δεοντολογίας και λειτουργίας των ΜΜΕ κ.λπ.
• Έχει διδάξει αθλητική δημοσιογραφία στο προπτυχιακό τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου και για πολλά χρόνια σε ιδιωτικές και δημόσιες σχολές.
• Είναι Ειδικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, μετέχει στο δ.σ. του Πανελληνίου Γ.Σ. και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου.
• Παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Αικ. Μαμουζέλου-Σπηλιακοπούλου• έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο (Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ) και την Ανθή (Φιλόλογο, υπάλληλο ΕΤΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου