Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στοιχεία - φωτιά από τις ατζέντες του Τσοχατζόπουλου

Στοιχεία - φωτιά από τις ατζέντες του ΤσοχατζόπουλουΤι αποκαλύπτει το αρχείο που κατασχέθηκε

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, που πιθανότατα θα διευρύνουν τον κύκλο των ποινικά εμπλεκομένων -ακόμη και πολιτικών προσώπων- αξιολογούνται από τις ανακριτικές αρχές που έχουν στα χέρια τους «πολύτιμες» σημειώσεις του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες...
περιλαμβάνονται στις δεκάδες ατζέντες που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο ερευνών από το προσωπικό του αρχείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στις ατζέντες αυτές -πολλές χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’80- ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε συναντήσεις με δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, υπάρχουν σημειώσεις πολιτικού ενδιαφέροντος, αλλά και άλλες με «άρωμα» ποινικής χροιάς. Ετσι, ενισχύονται τα στοιχεία για αποδέκτες πολιτικού χρήματος, αλλά κυρίως για παροχέτευση χρημάτων τόσο για τις ανάγκες του κομματικού μηχανισμού όσο και για οικονομική κάλυψη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, αλλά και άλλων ατόμων που βρέθηκαν με διάφορες ιδιότητες στους προθαλάμους της εξουσίας...

Ωστόσο η αξιολόγηση του τεράστιου υλικού, που αφορά τη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών (ορισμένες με τον χαρακτήρα του απορρήτου ή του εμπιστευτικού) από τις ανακριτικές αρχές, απαιτεί χρόνο και τεράστιο μόχθο, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα κατηγορητήρια ή σε αποκάλυψη νέων πτυχών στη ροή του «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Πάντως, τα όσα περιλαμβάνονται στις προσωπικές ατζέντες του κ. Τσοχατζόπουλου αναμένεται να μελετηθούν σχολαστικά και να συνδυαστούν τα όποια στοιχεία αναφέρονται σε αυτές με άλλα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές από τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά και την αγορά των υποβρυχίων.

Σημαντικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τη ροή που πολιτικού χρήματος με αποδέκτες πολλούς, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, από τα εκατοντάδες έγγραφα που βρέθηκαν και αυτά στο προσωπικό αρχείο του άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης δεκάδες έγγραφα που έχουν κατασχεθεί από το προσωπικό αρχείο του και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες νομικές πηγές, επιβαρύνουν τη θέση του ίδιου, αλλά και στενών συνεργατών του, καθώς αποδεικνύουν τη σχέση του με τις εξωχώριες εταιρείες που διακίνησαν τις μίζες, σχέση την οποία ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται έως σήμερα κατηγορηματικά (ο ίδιος στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνει λόγο για συμπτώσεις).

Πρόκειται, κυρίως, για τιμολόγια, διάφορα έγγραφα νομιμοποιητικά των εταιρειών αυτών με υπογραφές του εξαδέλφου του Νικολάου Ζήγρα -φέρεται ως ο ταμίας του Ακη Τσοχατζόπουλου- ή άλλων συνεργατών του, τα οποία εντοπίστηκαν από τους εισαγγελείς που έκαναν τις έρευνες στο αρχείο που διατηρούσε ο πρώην υπουργός στην οδό Κόμνα Τράκα 3 στα Πατήσια, ανάμεσα σε άλλα έγγραφα πολιτικού κυρίως ενδιαφέροντος από την πολυσχιδή διαδρομή του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Από τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν ονόματα που φέρονται ως αποδέκτες διαφόρων χρηματικών ποσών από τις εταιρείες - «πλυντήρια», που ήδη ελέγχονται προκειμένου να αποδειχθεί η πραγματική αιτία των πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου