Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογέςΠαρά το πολιτικό κλίμα, η συμμετοχή ήταν φέτος χαμηλότερη

Χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ σε εξέλιξη...
βρίσκεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ωστόσο, για άλλη μία χρονιά δεν αναμένεται να εκδοθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα και η κάθε παράταξη θα δημοσιοποιεί τα δικά της. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η ΔΑΠ θα παραμείνει πρώτη δύναμη, ενώ πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η ΠΑΣΠ. Τις δυνάμεις τους συγκρατούν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ., ενώ για άνοδο μιλούν ορισμένοι φοιτητές των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ωστόσο, πολλοί φοιτητές εκτιμούν ότι και η «Αριστερή Ενότητα» δεν θα εισπράξει μεγάλα οφέλη από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Πέρυσι η συμμετοχή κυμάνθηκε μεταξύ 60% και 65% , ενώ πρόπερσι ήταν γύρω στο 50% με 55% που θεωρήθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά.

Εντυπωσιακό είναι, πάντως, ότι, παρά το πολιτικό κλίμα, οι εκλογές διεξήχθησαν φέτος σε χαμηλούς τόνους, με τους φοιτητές να εμφανίζονται «ασυγκίνητοι» από το κάλεσμα των φοιτητικών παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου