Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Με τον καιρό θα ‘ρθει ο φόνος» - Απειλές αλά γερμανικά από τη Χρυσή Αυγή!

Ένα άρθρο για τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε τις αντιδράσεις των «λεβεντόπαιδων» και τις απειλές κατά της δημοσιογράφου που τόλμησε να το γράψει!

Στις 12 Απριλίου, η Ξένια Κουναλάκη έγραψε στην Καθημερινή ένα άρθρο με τίτλο «Η κοινοτοπία του Κακού». Υποστήριζε ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να αποκλείσουν τη Χρυσή Αυγή από τη δημόσια σφαίρα ή να ενημερώσουν τους πολίτες για τις καταβολές και τα ινδάλματα του κόμματος, προκειμένου...
να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες.

Η απάντηση ήρθε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και συνοδευόταν από απειλές για τη ζωή της κας Κουναλάκη και αναφορές στην οικογένεια και την κόρη της, γράφουν Τα Νέα.

«Εμείς περιμέναμε 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ» έγραψε ο Θ.Π. (αυτά τα αρχικά είχε ως υπογραφή το κείμενο) και στη συνέχεια απείλησε τη δημοσιογράφο στα γερμανικά! «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat». Μετάφταση: με τον καιρό, θα ‘ρθει ο φόνος και σε απόδοση θα μπορούσε να σημαίνει «πρόσεχε τα νώτα σου».

Η Ξένια Κουναλάκη πήγε την αστυνομία. Κι εκεί τη συμβούλευσαν να σταματήσει να γράφει για τη Χρυσή Αυγή γιατί υπήρχε κίνδυνος να της επιτεθούν. Της πρότειναν επίσης να υποβάλει μήνυση κατά της ιστοσελίδας. Αλλά επειδή ο server της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις ΗΠΑ, η διαδικασία για να αρθεί η ανωνυμία και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης θα ήταν χρονοβόρα και κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι θα κατέληγε κάπου όλο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου