Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του Άκη

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του ΆκηΤι κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Αποκαλυπτικές είναι οι απολογίες στον ανακριτή Γαβριήλ Μάλη των συγκατηγορουμένων του Άκη Τσοχατατζόπουλου.
Πλήρη άγνοια για την Τorcaso δήλωσε πως έχει η Βίκυ Σταμάτη στην ερώτηση του ανακριτή εάν γνώρισε ότι...
«στην Torcaso εμβάστηκαν χρηματικά ποσά που αποτελούν δώρα από την αγορά των εξοπλισμών για τα οποία κατηγορείται ο σύζυγος σας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα κείμενα των απολογιών που δημοσιεύει το protothema.gr, η κ. Σταμάτη επεσήμανε πως δεν γνώριζε ούτε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το διάστημα που εκείνη και ο σύζυγος της φέρονται να το ενοικιάζουν. Μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέα.

Από την πλευρά της και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή δήλωσε πλήρη άγνοια για τις offshore λέγοντας χαρακτηριστικά για την περίπτωση της Bluebell πως «δεν γνώριζα αν ήταν συμφερόντων του πατέρα μου και του θείου μου Ν. Ζήγρα. Δεν το γνώριζα και οι ίδιοι δεν θα μου το έλεγαν σε καμία περίπτωση αν υπήρχε κάτι παράνομο για να μην με κάνουν και εμένα μέρος του προβλήματος», ερωτηθείσα για το σπίτι της στην οδό Δεινοκράτους, το οποίο αρχικά άνηκε στην Bluebell στην συνέχεια «πέρασε» στον Αστέριο Οικονομίδη της Arcon και αργότερα το απέκτησε κόρη του πρώην υπουργού.

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης ανέφερε πως ανέλαβε τις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να βοηθήσει την αδελφή του, που «ήταν ευαίσθητη λόγω εγκυμοσύνης». Ερωτηθείς από τον ανακριτή για ποιο λόγο έδινε άλλο επίθετο (του κουνιάδου του) στα συνεργεία που του έδιναν προσφορές, κ.λπ. για τις ανάγκες τις ανακαίνισης του σπιτιού τόνισε πως «εγώ έλειπα και έπρεπε τα φαξ που έρχονταν στο σπίτι μου να τα βλέπει ο κουνιάδος μου για να με ενημερώνει και επειδή ήθελα να είναι το όνομά του για να μπορεί να συμμετέχει και αυτός στο έργο αν θα χρειάζονταν». Ο Π. Σταμάτης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Η θεία της Βίκυς Σταμάτη που συνέδεσε ευθέως τον Α. Τσοχατζόπουλο με την Τorcaso - επιβεβαίωσε στην απολογία της όσα είχε αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα. Όπως ανέφερε, στον τραπεζικό της λογαριασμό εμβάστηκαν 3 εκ. δρχ. από την Torcaso κατ’ εντολή του πρώην υπουργού. Όπως λέει – όταν έμαθε πως είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση – ο γαμπρός της την ενημέρωσε ότι είχε ζητήσει τα χρήματα αυτά δανεικά από τον πρώην υπουργό, ως εξυπηρέτηση, για τις ανάγκες σπιτιού που έφτιαχνε στο Πόρτο Ράφτη. Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Eνδιαφέρουσα ως προς το πρόσωπο που φέρεται ως ο αρχικός ιδιοκτήτης της Nobilis, o Στυλιανός Αρβανίτης ένας πλούσιος έμπορος καφέ από το Καμερούν, ήταν η απολογία της δικηγόρου Ταλιτά – Μαρίας Τσεκούρα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκπροσώπησε την Nobilis κατά την μεταβίβαση του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου στην Βίκυ Σταμάτη. Το νεοκλασικό της Δ. Αρεοπαγίτου πριν περάσει στην ιδιοκτησία της Β. Σταμάτη άνηκε αρχικά στην Torcaso και στην συνέχεια στην Nobilis. Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, ο Στ. Αρβανίτης άνθρωπος με ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια εμφανίζεται, σε διάστημα που χάνει κατά μυστηριώδη τρόπο την οικονομική του δύναμη και την περιουσία του και ενώ είναι και σοβαρά ασθενής «να αγοράζει ως ιδιοκτήτης της Nobilis το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου περαιτέρω δε να συμφωνεί με τον Αστέριο Οικονομίδη (σ.σ. επίσης προφυλακισμένο για την υπόθεση) εκπρόσωπο της Arcon την πραγματοποίηση εργασιών ανακαίνισης στο ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου ύψους 602.239 ευρώ». Η δικηγόρος στην απολογία της ανέφερε πως ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος ιδρυτής της Nobilis «για λογαριασμό του Στ. Αρβανίτη», γνώριζε το συγκεκριμένο πρόσωπο από τη δεκαετία του ‘80, έκτοτε όμως είχαν αραιές κοινωνικές επαφές. Η Ταλιτά – Μαρία Τσεκούρα ανέφερε ακόμη στην απολογία της πως ο Στ. Αρβανίτης αν και ιδιοκτήτης της Nobilis δεν ήταν παρών κατά την αγορά του επίμαχου ακινήτου από την Torcaso. Η δικηγόρος μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Αυτοβούλως προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές ο Οράτιος Μελάς και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του, η Morelia χρησιμοποιήθηκε από τον Νικόλαο Ζήγρα εξάδελφο του πρώην υπουργού για να εμβαστούν χρήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέρχονται από μίζες για τα εξοπλιστικά. Ο κ. Μελάς αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, όπως επίσης και ο έτερος εκπρόσωπος της Morelia Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Σε κανέναν από τους δυο δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

«Δεν γνώριζα την Bluebell εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν στην Ελβετία. Την εξουσιοδότηση αυτή την υπέγραψα χωρίς να γνωρίζω το περιεχόμενό της» δήλωσε στην απολογία του στον ανακριτή ο Ευτύχιος – Αναστάσιος Ατσοπαρδής, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Bluebell στην Ελλάδα, κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου της Δεινοκράτους, το 2005 στην Arcon. Σύμφωνα με το πόρισμα ο εν λόγω κατηγορούμενος «χρησιμοποιήθηκε από τον Ν. Ζήγρα για να μην αποκαλυφθεί η σχέση του με την Bluebell». Μετά την απολογία του ο Ε. Ατσοπαρδής αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος με την υποχρέωση της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του και ο Παντελής Ζαχαριάδης που φέρεται ως εκπρόσωπος της Torcaso το 1999. Την ίδια περίοδο, αγοράστηκαν τα ακίνητα της λεωφόρου Κηφισίας με φερόμενο ως ενδιάμεσο πρόσωπο τον ίδιο στις αγορές που γίνονταν για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στην απολογία του αναφέρει ότι ορίστηκε εκπρόσωπος της Torcaso διότι τον παρακάλεσε ο Ν. Ζήγρας λόγω της μακροχρόνιας σχέσης τους.

Η απολογία της Αικατερίνης Σταμάτη

Η απολογία Αντωνιάδη

Η απολογία της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Η απολογία Αστραπίδη

Η απολογία Μελά


Η απολογία Σταμάτη

Η απολογία του Σταμάτη Παναγιώτη

Η απολογία της Μαρίας Τσεκούρα

Η απολογία του Παντελή Ζαχαριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου