Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τι γίνεται με την ΔΕΗ και τα έργα φωτοβολταικών;

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά καλεί άμεσα την ΔΕΗ να σεβαστεί τους επενδυτές.

Οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταικά κατηγορούν την ΔΕΗ για καθυστερήσεις που βλάπτουν την πορεία των έργων.

«Την στιγμή που η Πολιτεία έχει ομολογουμένως καταβάλει...
φιλότιμες προσπάθειες για την ελάφρυνση και επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας των φ/β μονάδων, δεν συμβαίνει δυστυχώς το ίδιο και με τον διαχειριστή του δικτύου ο οποίος μάλλον κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει την περαιτέρω έκδοση προσφορών σύνδεσης στους αιτούμενους νέους επενδυτές», λέει Ο ΣΠΕΦ.

Μάλιστα διαπιστώνει την ολοένα και μεγαλύτερη απροθυμία της ΔΕΗ να ανακαλέσει παντελώς ανενεργούς από καιρό όρους σύνδεσης που και επίσημα έχουν λήξει, ώστε την θέση τους να πάρουν νέες αιτήσεις.

Ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για μια εικονική και κοστοβόρα ασφυξία στα δίκτυα που άγνωστο ποιους τελικά εξυπηρετεί, ωστόσο παρακωλύει, ζημιώνει αν όχι αποδιώχνει σοβαρούς επενδυτές από την υγιή ανάπτυξη του κλάδου.

Όπως καταγγέλλουν μέλη του ΣΠΕΦ χαρακτηριστικά, ακόμη και για την αποστολή μιας απλής επιστολής ανάκλησης όρων, η ΔΕΗ χρονοτριβεί ως και δύο μήνες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

«Η κατάσταση αυτή πέραν της κωλυσιεργίας έχει εκτοξεύσει και το κόστος των προσφορών σύνδεσης αφού η ΔΕΗ μη εκκαθαρίζοντας ως οφείλει το αρχείο της, εισηγείται σχεδόν σε κάθε περίπτωση αίτησης νέες πανάκριβες γραμμές διασύνδεσης» καταλήγει ο ΣΠΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου