Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Π. Καμμένος: «Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας»

«Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας»Επτά θέσεις-όρους παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση

Επτά-όρους έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για την συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια στο Μαξίμου.

«Εμείς από το...
πρωί διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συζήτηση, καθώς θα προτιμούσαμε να γίνει συζήτηση και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για να παραθέσουμε τις θέσεις μας και να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού», είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι ο κ. Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη διακυβέρνησης του τόπου, καθώς το επόμενο διάστημα κρίνεται κρίσιμο, κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε, όπως είπε.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για επιστολή Παπαδήμου την οποία παρουσίασε ο κ. Παπούλιας στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία χαρακτήρισε «ανυπόγραφη». «Εμείς ζητήσαμε σαφή και επίσημη ενημέρωση για εξωτερικά θέματα, πραγματική οικονομία και την κατάσταση σε σχέση με τους εταίρους μας... Ζητάμε τη παρουσία με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και των ενόπλων δυνάμεων...

Είναι αδιανόητο να συζητάμε χωρίς να έχουμε σαφή εικόνα για την κατάσταση της χώρας... Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έχουν δοθεί στοιχεία ως εκφοβισμό», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι σε αυτό δεσμεύτηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Καμμένος παρουσίασε 7 σαφείς προτάσεις και θέσεις για συμμετοχή του κόμματός του σε μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις περιλαμβάνουν την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, την άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της μετοχικής πλειοψηφίας της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς αυτή ως αντισυμβαλλόμενος κατέχει μετοχές και μάλιστα ξένων επενδυτών, όπως είπε, την κατάρτιση λογιστικού ελέγχου της χώρας από το 1974, την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων - βάση συμβάσεων της Ε.Ε., τη συζήτηση για νομιμότητα συμβάσεων καθώς δεν έχει γίνει επικύρωση τους από τη βουλή, την ομόφωνη διακομματική αναθεώρηση άρθρου 86 για ευθύνη υπουργών με άμεση απόδοση ευθυνών και την ενημέρωση για τα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων και τον έλεγχο εγγράφων.

Αν οι θέσεις μας εγκριθούν θα συμμετείχαμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είπε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου