Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στη δημοσιότητα τα πρακτικά των των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός» τονίζει ο Κ.Παπούλιας στη σύσκεψη των αρχηγών

Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση στην οικονομία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εισαγωγική του προσφώνηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη της Κυριακής όπως προκύπτει από τα πρακτικά...

που  δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικα: «Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση.
Είχα συνομιλίες προχθές και χθες με τον κ. Ρομπέι και τον κ. Σουλτς, οι οποίοι με τη θεσμική τους ιδιότητα με διαβεβαίωσαν για τη βούλησή τους να βοηθήσουν. Έχω εικόνα των ευρωπαϊκών και οικονομικών δεδομένων και είμαι εξαιρετικά ανήσυχος.
Αναμένω να καταλήξετε σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Να συζητήσουμε για την πολιτική επιδίωξη αυτής της κυβέρνησης για τους στόχους, τη διάρκεια και τη σύνθεσή της. Αλλά να ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση ότι έχουμε καθήκον να συμφωνήσουμε.»

Τα πρακτικά των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.

Διαβάστε τα πρακτικά εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου