Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Φτιάξτε μους σοκολάτα

Φτιάξτε μους σοκολάταΓλυκιά κρέμα για όλες τις ώρες

Υλικά για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο...
γάλα
3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
300 ml κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια με πάστα μέντας τετράγωνα κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεα τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα. Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα.

Σκεπάζουμε για ένα λεπτό. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη-λίγη ανακατεύοντας απαλά, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.

Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας και τα προσθέτουμε στη μους. Ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθούν.

Μοιράζουμε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Πηγή: sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου