Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΟΦ: “Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακίνδυνο”

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι αθώο, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Ο κ. Τούντας υπογράμμισε, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενέχει κινδύνους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι... νικοτινούχο και εξήγησε ότι ο προβληματισμός αυτός, επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό και είναι πολλές έρευνες σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, τόνισε ότι...
μελέτες είναι αυτές που έχουν δείξει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακίνδυνο, γιαυτό και εισηγήθηκε σειρά μέτρων στο υπουργείο υγείας για την προστασία των πολιτών. Ενδεικτικά είπε ότι θα πρέπει να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα θα προσαρμόσει ανάλογα τη νομοθεσία.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία για τα συγκεκριμένα προϊόντα, γιαυτό και προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο να χαρακτηριστεί ως φαρμακευτικό προϊόν, ώστε να απαιτείται για την κυκλοφορία του άδεια από τον ΕΟΦ.

Πηγή: iatropedia.gr

1 σχόλιο:

  1. Πιστοποίηση των υγρών αναπλήρωσης Esmoke από το Πανεπιστήμιο Κρήτης


    Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναλύει τα υγρά αναπλήρωσης Esmoke και ανακοινώνει ότι ταξινομούνται ως μη επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

    Η εταιρία μας, μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), συμμετέχει στο πληρέστερο και πλέον εμπεριστατωμένο παγκοσμίως, πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids), από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Με την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζουμε την διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος.

    Το πρόγραμμα πιστοποίησης αποδεικνύει ότι :

    -Τα υγρά αναπλήρωσης, όπως προκύπτει από την ταξινόμηση των συστατικών τους σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

    -Τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και συγκεκριμένα νιτροζαμίνες και αρωματικούς πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες.

    Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να δοθεί ένα τέλος στην δυσφήμιση χωρίς όρια του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τώρα πια, η σύγκριση με το παραδοσιακό τσιγάρο (το πλέον επιβλαβές προϊόν που κυκλοφορεί) είναι αδιαμφισβήτητη.

    Οι έλληνες καπνιστές μπορούν να έχουν πλέον στη διάθεση τους εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος πιστοποιημένα και ασφαλή.

    Για να δείτε τις Aναλύσεις επισκεφτείτε τον υπερσύνδεσμο "Πιστοποίηση και Ασφάλεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή