Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σήμερα η συνάντηση Άκη-Βίκυς στον Κορυδαλλό – «Δύσκολη» κρατούμενη η Σταμάτη

Μπορεί το προηγούμενο ραντεβού τους να αναβλήθηκε αλλά αυτή τη φορά Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Από την πρώτη στιγμή της προφυλάκισης της συζύγου του, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε τις διαδικασίες...
που προβλέπονται από τον κώδικα των φυλακών για να δει τη Βίκυ Σταμάτη. Η διεύθυνση των φυλακών έκανε δεκτό το αίτημά του και όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η συνάντησή τους θα γίνει σήμερα Παρασκευή σε ειδικό χώρο και με τη διακριτική παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα μπορούν να βλέπονται μια φορά την εβδομάδα για όσο καιρό παραμένουν στη φυλακή.

Η Βίκυ Σταμάτη συνεχίζει την απεργία πείνας και πίνει μόνο νερό και σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η ψυχική και σωματική της κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και δεν αποκλείεται να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Τη χαρακτηρίζουν, πάντως, «δύσκολη» κρατούμενη. Τις δυο πρώτες μέρες της κράτησης της, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν Τα Νέα, δε βγήκε από το κελί της. Δε ζήτησε, λένε, ούτε και έχει ειδική μεταχείριση.

Όσον αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εμφανίζεται πιεσμένος από τις εξελίξεις, είναι πιο ήρεμος και ψύχραιμος αλλά λέγεται ότι έχει αγωνία για τη συνάντηση με τη σύζυγο του.

Έφτασε ως τον Άρειο Πάγο
Οι δικηγόροι της Βίκυς Σταμάτη επισκέφθηκαν σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν, από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο απορρίφθηκε ως αβάσιμο το αίτημα της Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίστηκε την υπόθεση του συζύγου της και την δική της.

Σύμφωνα με την Β. Σταμάτη, ο ανακριτής έκανε υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του (υπέρβαση του δικαιοδοτικού του ρόλου), καθώς στη διάταξη απαγόρευσης, εκποίησης ή μεταβίβασης του ακινήτου επί της οδού Αρεοπαγίτου 33 στην Αθήνα, αναφέρει ότι το ακίνητο προέρχεται από έσοδα εγκληματικής δραστηριότητας.
Έτσι όμως θεώρησε ότι όντως έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη, δίνοντας παράλληλα την εντύπωση ότι έχει διατυπώσει ήδη πλήρη γνώμη για το πρόσωπο της πριν την απολογία της.

Στην αίτηση προς τον κ.Τέντε, οι δικηγόροι της Σταμάτη υποστηρίζουν ότι το απορριπτικό βούλευμα επί της αίτησης εξαίρεσης πάσχει,λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.
Ο κ. Τέντες θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετήσει την αίτηση και στην συνέχεια θα αποφανθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου