Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τη Μάχη της Κρήτης

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τη Μάχη της Κρήτης
Εκδηλώσεις στην Αυστραλία για την επέτειο των 71 χρόνων

Με φωτογραφική έκθεση ξεκίνησαν στην Αυστραλία οι εκδηλώσεις για την 71η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδα -Αυστραλίας.

Η έκθεση γίνεται στην αίθουσα...
Queens Hall της Βικτώριας με σπάνιο ιστορικό, φωτογραφικό υλικό και διάφορα κρητικά κειμήλια.

Τις εκδηλώσεις χαιρετίζει με μήνυμά της η γενική κυβερνήτης της Αυστραλίας Κουέντιν Μπράις, την οποία χαρακτηρίζει «καθοριστικής σημασίας» για την έκβαση του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Τις φετινές εκδηλώσεις τιμά και αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούμενη από τον επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, συνοδευόμενο από τη σύζυγο του Δέσποινα Μαγγελάκη και τον σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Ζήση Κραχτούδη.

Εκδηλώσεις γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα κορυφωθούν την Κυριακή με δοξολογία στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου και την παρέλαση τμημάτων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών και ολόκληρης της ελληνικής παροικίας. Επίσης, συμμετέχουν όλα τα τμήματα των Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών & Βετεράνων Αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης ως επίσης και ελληνικά σχολεία και παροικιακοί Οργανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου