Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εξόφληση των οφειλών από ΑΠΕ εδώ και τώρα...

Για κίνδυνο πτώχευσης των παραγωγών ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές για την ενέργεια που παράγουν και διαθέτουν στο σύστημα ηλεκτροδότησης, κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον...
Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), πέντε φορείς της αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Όπως επισημαίνουν, η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμής το τελευταίο τετράμηνο έχει δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στις επιχειρήσεις. «Η κατάσταση αυτή», αναφέρουν, «οδηγεί ταχύτατα και με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς ΑΠΕ στην πτώχευση και τις τράπεζες που τους δάνεισαν σε τεράστιες ζημιές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη λειτουργία ολόκληρης της ενεργειακής αγοράς και της χώρας».
Οι φορείς επισημαίνουν ότι η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλές της προς τους διαχειριστές και ζητούν από τον ΑΔΜΗΕ, να προχωρήσει αντίστοιχα σε εξόφληση των οφειλών προς τον Λειτουργό της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί.

«Η διοχέτευση των προβλεπόμενων πόρων από τον ΑΔΜΗΕ στο ΛΑΓΗΕ και η εξόφληση της ενέργειας που έχει παραχθεί από Α.Π.Ε. μέχρι και τον Μάρτιο 2012, θα στηρίξει την αγορά Α.Π.Ε. και θα στείλει, λόγω της διεθνοποίησής της., ένα θετικό μήνυμα και στο εξωτερικό, βελτιώνοντας την τραυματισμένη εικόνα της χώρας», αναφέρουν οι παραγωγοί.

Την επιστολή υπογράφουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών (ΕΣΜΥΕ) και η Ελληνική Εταιρία Βιομάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου