Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Μειώσεις στις αμοιβές των δικαστικών αντιπροσώπων


Τι προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των Γιαννίτση-Σαχινίδη

Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάσου Γιαννίτση και Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, καθορίσθηκε το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και τα οδοιπορικά έξοδα των δικαστικών αντιπροσώπων για τη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης λαμβάνεται υπόψη ο...
αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:

α) για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και

β) για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται ως εξής:

α. Στους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, ποσό 130 ευρώ για κάθε ημέρα και για επτά ημέρες, κατ' ανώτατο όριο.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα και για επτά ημέρες κατ΄ ανώτατο όριο.

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ και Β΄ Αθηνών, Νομού Αττικής, Α΄ και Β΄ Πειραιά, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης το ανώτατο όριο ημερών για το οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση ορίζεται σε οκτώ ημέρες.

Οι ημέρες αυτές ορίζονται σε εννέα για δικαστικούς αντιπροσώπους, που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Ρόδου και Κω), καθώς και των νησιών Ικαρίας του νομού Σάμου, Κυθήρων και Αντικυθήρων του νομού Αττικής, Γαύδου του νομού Χανίων, Σαμοθράκης του νομού Έβρου, Θάσου του νομού Καβάλας, Ψαρρών και Οινουσών του νομού Χίου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου του νομού Λέσβου, Βορείων Σποράδων και των νησιών άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, για λόγους συγκοινωνιακών δυσχερειών.

Για τα οδοιπορικά έξοδα καταβάλλονται:

α) Προκειμένου για μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ποσό 0,15 ευρώ κατά χιλιόμετρο.

β) Προκειμένου για μετακίνηση με σιδηρόδρομο και λεωφορείο, το αντίτιμο του εισιτηρίου μειωμένο με την έκπτωση που θα καθοριστεί.

γ) Προκειμένου για Ε/Γ ακτοπλοϊκά πλοία όλης της χώρας, το αντίτιμο του εισιτηρίου επί του ισχύοντος ναυτολογίου επιβατών, μειωμένο με την έκπτωση που θα καθορισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου