Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λουκέτο σε άλλο ένα γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας


Το ένα μετά το άλλο κλείνουν ξενοδοχεία της Αθήνας. Ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας το Athens Imperial βάζει λουκέτο.

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο πίνακας με τα ξενοδοχεία που βάζουν λουκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης χάνει και το...
Athens Imperial που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της μισθώτριας εταιρίας, Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του.

Τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου 17 ξενοδοχεία έχουν βάλει λουκέτο στις ξενοδοχειακές μονάδες, γεγονός που σημαίνει 2.800 κλίνες λιγότερες σε έναν κλάδο από τον οποίο η ελληνική οικονομία περιμένει πολλά.

Τον Δεκέμβριο του 2010 έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνα τα ξενοδοχεία Εσπέρια και Κάνιγγος 21 ενώ δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας “Classical” του ομίλου Δασκαλαντωνάκη έβαλαν λουκέτο τον Ιανουάριο του 2011. Τα ξενοδοχεία  «Αcropol», δυναμικότητας 167 δωματίων, και το «Fashion Ηouse Ηotel», δυναμικότητας 115 δωματίων.

 Η Αθήνα παραδόθηκε άνευ όρων στην εγκληματικότητα. Οι τουρίστες φοβισμένοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου, τα οποία με τη σειρά τους βάζουν λουκέτα.

Δεκαοκτώ ξενοδοχεία -πολλά εκ των οποίων στην κατηγορία των 4 αστέρων- έχουν κατεβάσει ρολά από τον Δεκέμβριο του 2010. Τελευταίο ήταν το τετράστερο Jason Prime, που βρίσκεται στην καρδιά του γκέτο της πρωτεύουσας. Ακριβώς πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Εκλεισε στις 30 Οκτωβρίου 2011.

Σπείρες Νιγηριανών, Πακιστανών, Μαροκινών, τοξικομανείς και πόρνες κάθε εθνικότητας συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής. Το Jason Prime κατέβασε ρολά γιατί οι πελάτες του δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν από τη σιδερόφραχτη είσοδό του. Δέχονταν εν ψυχρώ επιθέσεις, όπως είχε αναφέρει τότε ο ιδιοκτήτης του Αγγελος Δούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου