Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανέγερση τριώροφου κτιρίου μέσα σε λίγες ημέρες

Ανέγερση τριώροφου κτιρίου μέσα σε λίγες ημέρεςΤο εντυπωσιακό βίντεο από κινεζική κατασκευαστική εταιρία

Μια κινεζική κατασκευαστική εταιρία δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει την ανέγερση ενός τριώροφου κτιρίου, μόλις σε εννέα μέρες, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το εντυπωσιακό έργο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Broad Sustainable Building», Zhang Yue, επιθυμεί τώρα να κτίσει έναν...
ουρανοξύστη 220 ορόφων, ενδεχομένως τον υψηλότερο στο κόσμο, μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

Με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής, το τριώροφο κτίριο θα ήταν έτοιμο σε ένα χρόνο, αλλά ακόμα και οι εννέα μέρες θεωρήθηκαν «αποτυχία» από την εταιρία. Τον Δεκέμβριο, η εταιρία είχε κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο 30 ορόφων, στην ίδια πόλη, σε μόλις 15 ημέρες.

«Στο παρελθόν, είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα κτίριο έξι ορόφων θα ήταν έτοιμο σε μία ημέρα και ένα κτίριο 30 ορόφων σε δέκα μέρες. Όλοι μας έλεγαν ότι ήταν αδύνατο, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε φθηνότερα υλικά. Η απάντηση μας είναι, ότι χτίζουμε φθηνά, χτίζουμε γρήγορα και χτίζουμε κτίρια πιο άνετα σε σχέση με τα υπόλοιπα», δηλώνει ο Zhang Yue.

Το μυστικό πίσω από τη τεράστια επιτυχία της εταιρίας είναι, ότι τμήματα του κτιρίου είναι ήδη έτοιμα από το εργοστάσιο, εξοπλισμένα δηλαδή με όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις και καλωδιώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 90% του έργου είναι έτοιμο, προτού καν φτάσουν οι εργάτες στο χώρο εργασίας.

Το προπαρασκευασμένα και εξοπλισμένα κατασκευαστικά τμήματα παράγονται στα δύο εργοστάσια της εταιρίας, στην επαρχιακή πρωτεύουσα της Τσανγκσά.

«Η διαδικασία ανέγερσης είναι πανεύκολη. Όλοι οι εργάτες πρέπει να ξέρουν πως να βιδώνουν τις βίδες», δήλωσε 23χρονος εργαζόμενος της εταιρίας.

Η ταχεία κατασκευή αποτελεί αναγκαιότητα στη Κίνα, όπου ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς και ο βιομηχανικός τομέας συνεχίζει να επεκτείνεται. Αυτό έχει προκαλέσει την ανησυχία ότι η ταχύτητα έρχεται σε βάρος της ποιότητας, όπως ακριβώς και η περιβαλλοντική συνείδηση.

Η BSB προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ αυτών των ανησυχιών. Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μονάχα το ένα πέμπτο της συμβατικής ενέργειας, χάρη στη θερμική μόνωση, πολλαπλά τζάμια και άλλα μέσα εξοικονόμησης ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου