Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Όχι λιμουζίνες, όχι ταξίδια» είπε στους υπουργούς ο Πικραμμένος – Δε θα αποζημιωθούν τα μέλη της κυβέρνησης – Όλα όσα έγιναν στο πρώτο υπουργικό

- Δεκτή απ’ όλους η πρόταση Πικραμμένου να μην αποζημιωθούν οι υπουργοί
- «Αποφύγετε δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν» είπε στους υπουργούς του
- Δε θα πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα πάει όμως στις Βρυξέλλες στις 23 Μαΐου
- Μπορούμε να ξανασυζητήσουμε κάποια από τα μέτρα είπε 


Οδηγίες προς... ναυτιλλομένους για να κυλήσει ήρεμα οι επόμενες 30 μέρες και να «οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι» έδωσε ο Π. Πικραμμένος στην πρώτη συνεδρίαση του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου.

Ήταν μια συνεδρίαση...
διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες. Η αίθουσα έμοιαζε... άδεια, αφού παρόντες ήταν μόνο οι 16 υπουργοί, χωρίς υφυπουργούς ή άλλα πρόσωπα. Τα μέλη της νέας κυβέρνησης έμοιαζαν μουδιασμένα, ποιος τους το έλεγε ότι θα γίνονταν υπουργοί από τη μια μέρα στην άλλη;

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αφού βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί για να «σπάσει» λίγο τον... πάγο, ευχαρίστησε τους υπουργούς που δέχτηκαν να αναλάβουν καθήκοντα. «Η επιλογή σας έγινε με βάση την ικανότητα, την προσφορά και το ήθος σας», είπε και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησής του να δώσουν «παράδειγμα ήθους, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος».

Ζήτησε επίσης λίγα λόγια και πολλή δουλειά, με «ευαισθησία και συναίσθηση των προβλημάτων». Οι 16 υπουργοί αποδέχτηκαν την πρόταση του πρωθυπουργού να μην πάρουν μισθό για τον ένα μήνα που θα είναι κυβέρνηση.

Όχι λιμουζίνες, όχι ταξίδια, μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια ζήτησε ο κ. Πικραμμένος, ενώ κάλεσε τους υπουργούς του να περιορίζουν τις δηλώσεις τους μόνο σε θέματα της αρμοδιότητας τους, να αποφεύγονται οι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή που έχουν κομματική χροιά γιατί μπορεί να υπάρχει εκμετάλλευση.



Υπενθύμισε ότι είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά «έχουμε να διαδραματίσουμε και ουσιαστικό ρόλο στα πλαίσια του Συντάγματος και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει», είπε. Όσον αφορά στο ζήτημα της προώθησης μέτρων είπε πως «κάποια από αυτά να μπορούμε να τα ξανασυζητήσουμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Πικραμμένος είπε: «Πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι, δηλαδή στις εκλογές και σε πολιτική λύση». Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δε θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και Άμυνας, Φράγκος Φράγκουλης.
Αντίθετα, θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 23 Μαΐου, στις Βρυξέλλες για την ανάπτυξη.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες σε θέματα εσόδων και δαπανών και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Πρέπει η κυβέρνηση με τις πολιτικές της να αποπυρακτώσει την ένταση», είπε ο υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Εσωτερικών, ζήτησε να υπάρχει καλός συντονισμός, κυρίως με το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου