Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα»


- Αιχμές Τσίπρα κατά Κουβέλη ότι δεν συνεργάστηκαν προεκλογικά έτσι ώστε να έχουν περισσότερες έδρες
- Δήλωσε ότι τον λυπεί η στάση του ΚΚΕ και πως είναι βαριά και ιστορική η ευθύνη του
- Κατηγόρησε Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ότι στην ουσία δεν στηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε δίνουν ανοχή
- Ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε δηλώσεις μετάνοιας, αλλά ειλικρίνεια


Επισημαίνοντας ότι αξιοποίησε στο μέτρο των δυνατοτήτων του τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του:...
«Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, να κάνουμε κυβέρνηση Αριστεράς» τόνισε ο Α. Τσίπρας ενώ ενημέρωσε πως αύριο θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για Ελλάδα και Ευρώπη» και σημείωσε πως η εντολή του λαού υπήρξε καθαρή στις εκλογές και δεν είναι άλλη «από την ανατροπή του Μνημονίου».
«Θεωρούμε ότι η εντολή έχει σαφή χαρακτηριστικά: άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο της χρεοκοπίας και των μέτρων λιτότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε προσπάθεια παρερμηνείας δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος η στέρεη σχέση με την κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, τα συνδικάτα τους επιστημονικούς φορείς αλλά και τους εκπροσώπους των κομμάτων που δεν εκλέχτηκαν σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Μας λυπεί το γεγονός ότι απέρριψε μια συνάντηση μαζί μας το ΚΚΕ» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς και ενότητάς της με τον λαό.

Την ίδια ώρα, ευχαρίστησε τον Φ. Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ για τη στήριξή του, αλλά αναρωτήθηκε γιατί αυτή δεν δόθηκε πριν τις εκλογές καθώς τώρα όπως είπε θα υπήρχε ισχυρή πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου