Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τι πρέπει να προσέξουμε στα τατουάζ με χέννα

Τι πρέπει να προσέξουμε στα τατουάζ με χένναΑλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει η μαύρη χέννα με υψηλή συγκέντρωση χρωστικών

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τους καλοκαιρινούς μήνες συναντώντας υπαίθριους «τεχνίτες» τατουάζ, επιλέγουν να δοκιμάσουν κάποιο σχέδιο με χέννα. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι...
υπάρχει διαφορά μεταξύ της φυσικής χέννας και της μαύρης που μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Πώς όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη φυσική από τη μαύρη χέννα; Αρχικά, ας έχουμε κατά νου ότι το χρώμα της πάστας της φυσικής χέννας είναι κάτι μεταξύ καφέ και σκούρου πράσινου.

Αν παρατηρήσουμε ότι είναι ιδιαίτερα σκούρο το χρώμα, τότε μπορούμε να υποψιαστούμε για ύπαρξη χρωστικών στην πάστα. Οι υποψίες αυτές θα ενισχυθούν αν ο δημιουργός συστήσει να αφαιρέσουμε την πάστα μετά από μια ώρα. Και αυτό γιατί προκειμένου να σχηματιστεί το τατουάζ από φυσική χέννα πρέπει να μεσολαβήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η υψηλή συγκέντρωσης χρωστικών μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση η οποία εκδηλώνεται λίγες μέρες μετά την εφαρμογή της χέννας. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι σοβαρά, απαραίτητη είναι η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου