Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τηγανίτες με γλυκό φράουλα

Τηγανίτες με γλυκό φράουλαΓια ένα γλυκό κυριακάτικο πρωινό!

Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις τηγανίτες
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του...
γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λειωμένο

Για το γλυκό κουταλιού φράουλα

400 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 κιλό σφιχτές φράουλες
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.

Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.

Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.

Τις σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και γλυκό κουταλιού φράουλα.

Για το γλυκό κουταλιού φράουλα
Αγοράζετε σφιχτές φράουλες μόνο και όχι ώριμες, γιατί θα μαλακώσουν αρκετά κατά το βράσιμο και θα λιώσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνετε μέχρι το σιρόπι φτάσει τους 145 βαθμούς και να δέσει.

Στο μεταξύ πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Αφού δέσει το σιρόπι, προσθέστε στο μείγμα τη γλυκόζη και τις φράουλες, τις ανακατεύω απαλά και τις αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε το γλυκό του κουταλιού να κρυώσει. Αποστειρώνετε βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό.

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσετε τα βάζα είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, στη μικρή σκάλα για 3-4 λεπτά, εάν τα βάζα έχουν πλαστικά μέρη τότε θα λιώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου