Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι μαθητές ενημερώνονται για την κομποστοποίηση

Οι μαθητές ενημερώνονται για την κομποστοποίησηΜάθετε τα οφέλη της μετατροπής οργανικών αποβλήτων σε κόμποστ

Ένας κάδος κομποστοποίησης φέρνει ακόμη πιο κοντά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με την ανάγκη ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με συγκεκριμένες δράσεις. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέας Βαρελάς, παρέδωσε στο 107ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών έναν...
κάδο οικιακής κομποστοποίησης και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Τζίνο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ.Ε.Π., Νίκο Σπυρόπουλο, συζήτησαν με τους μαθητές τους τρόπους αξιοποίησής του, αφού από τη νέα χρονιά, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου θα μπορούν να βιώσουν από κοντά τα οφέλη της οικιακής κομποστοποίησης.

Τι είναι η οικιακή κομποστοποίηση;


Η οικιακή κομποστοποίηση είναι η μετατροπή οργανικών αποβλήτων σε κόμποστ (είδος λιπάσματος) σε έναν ειδικό κάδο στο σπίτι ή στο σχολείο. Οργανικά απόβλητα θεωρούνται εκείνα που ήταν κάποτε ζωντανά, όπως υπολείμματα τροφών, φύλλα, γρασίδι, ξύλο κτλ..

Γιατί είναι καλή η οικιακή κομποστοποίηση;


Γιατί με τον τρόπο αυτό «σώζουμε» τα οργανικά απορρίμματα από το ΧΥΤΑ. Τα οργανικά απορρίμματα περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα στα φυτά, για να μεγαλώσουν. Όταν παραχθεί το κόμποστ, μπορούμε να το βάλουμε στα παρτέρια ή στις γλάστρες του σχολείου, κι έτσι να έχουμε γερά και υγιή φυτά, χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουμε συνθετικό λίπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου