Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δήμος Χίου: Όλες οι παραλίες του νησιού είναι και θα είναι ελεύθερες για τον κόσμο

Παραλία Bella Vista
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ιδιωτική παραλία στον Όρμο Λω

Tην εκμίσθωση της παραλίας Μπέλα Βίστα για 2 έτη, μέχρι 31-12-2012, με διαγωνισμό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της πέρσι και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2011. Εν συνεχεία με απόφαση της (αρ.απόφ.110/2011), η Οικονομική Επιτροπή όρισε το μισθωτικό αντάλλαγμα στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Στη δημοπρασία που ακολούθησε, ανακηρύχθηκε...
πλειοδότης ο Κωνσταντίνος Τομάζος, ο οποίος ανέλαβε τη χρήση, με τίμημα 6.300 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους δημοπράτησης, οι οποίοι προέβλεπαν την εκμίσθωση 50 τ.μ. για τη λειτουργία αναψυκτηρίου και αφορά την απλή χρήση της παραλίας μόνο με σκοπό την εξυπηρέτηση και αναψυχή του λουόμενου κοινού.

Ο ανάδοχος, σύμφωνα με τα συμφωνηφέντα, μπορεί να εκμεταλλεύεται μόνο το χώρο του αναψυκτηρίου. Η παραλία της Μπέλα Βίστα ήταν και είναι ελεύθερη για κάθε χρήση, όπως όλες οι παραλίες της Χίου.

Εκτός από τις ιδιωτικές παραλίες (Όρμος Λω), σε καμία περιοχή του νησιού ο Δήμος δεν επιβάλλει είσοδο για τους λουόμενους και χρήστες παραλιών και δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κάτι τέτοιο, όπως γίνεται σε άλλα νησιά.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος διευκρινίζει προς τους δημότες του, ότι θα προβεί στην εν γένει ανάπλαση της περιοχής Μπέλα Βίστα ήτοι:

Ξύλινες ράμπες για ΑμεΑ, τοποθέτηση νέων ομπρελών και λουλουδιών, καθώς και δημιουργία χώρου άθλησης beach volley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου