Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το "δράμα" να είσαι εκλογικός αντιπρόσωπος και τα ευτράπελα!

Η εκλογική διαδικασία μέσα από τα μάτια του εκλογικού αντιπροσώπου μοιάζει διαφορετική! "Κι αν σου κάτσει;" όπως έλεγε και μία διαφήμιση, τότε είσαι υποχρεωμένος να περάσεις μία ολόκληρη μέρα κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους χωρίς να έχεις δικαίωμα να φύγεις. Και αν το τολμήσεις ο αστυνομικός θα σε γυρίσει πίσω!

Εδώ και 15 μέρες στο...
πρωτοδικείο έχει γίνει η κλήρωση και όσοι στάθηκαν "τυχεροί" οι αστυνομικοί τους χτύπησαν την πόρτα για να τους παραδώσουν το χαρτί. Αναμένεται τώρα να δούμε πόσοι θα φανούν στα εκλογικά κέντρα αφού συνήθως παραμονή των εκλογών γεμίζουν τα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να περνούν απίθανα μαρτύρια για να υπογράψουν την... κοπάνα των τυχερών κατά τ' άλλα αντιπροσώπων που η μοίρα τους διάλεξε για εφορευτκή επιτροπή.

Σε όσους έχε τύχει να κληρωθούν στην εφορευτική επιτροπή περιγράφουν τα παράξενα που έχουν ζήσει! Στην πλειοψηφία τους συμφωνούν πως οι γηραιότεροι είναι οι ψηφοφόροι με την πιο περίεργη συμπεριφορά. Χαρακτηριστικά λένε πως "Την παράσταση στις εκλογές την κλέβουν οι γέροντες". Η κ. Χαραλαμπίδη που ήταν αντιπρόσωπος στις προηγούμενες εκλογές μιλώντας στην Καθημερινή περιγράφει το περιστατικό με μία γριούλα που δεν υπήρχε στον κατάλογο. Όλη η εφορευτική επιτροπή έψαχνε για λύση, μέχρι που η γριούλα πλησίασε την ίδια ρωτώντας την "είσαι πασόκα;". Η κ. Χαραλαμπίση απορημένη ρώτησε συγνώμη... για να πάρει την οργισμένη απάντηση ""Είσαι πασόκα! Εσύ με έσβησες για να μην ψηφίσω δεξιά! Παρακράτος! Πράσινο φίδι!" Εφορευτική επιτροπή και ψηφοφόροι είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια όπως ήταν λογικό! Ένας άλλος κύριος μεγάλος σε ηλικία βγήκε από το παραβάν χωρίς φάκελο. Όταν ρωτήθηκε που έιναι η ψήφος τους απάντησε πως την έιχε βάλει στην κάλπη, εννοώντας για κάλπη τον κάδο για τα σκουπίδια εντός του παραβάν. 'Οταν η εκλογική εντιπρόσωπος έτρεξε να πάρει το φάκελο για να τον ρίξει στην κάλπη, ο ηλικιωμένος κύριος ξεσήκωσε το εκλογικό κέντρο φωνάζωντας "Νοθεία! Άστο κάτω! Νοθεία!".

Το γεγονός όμως που έχει αφήσει εποχή, ήταν όταν ένας επίσης ηλικιωμένος εκλογικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Κιλκίς το 2009, κλείδωσε τη δικηγόρο και ολόκληρη την εφορευτική επιτροπή μέσα στο εκλογικό κέντρο κι έφυγε για το σπίτι του, γιατί "τον είχαν εκνευρίσει και είχε βαρεθεί να τους βλέπει"!

Βέβαια πέρα από αυτά τα αστεία περιστατικά, η μέρα των εκλογών μέσα από τα μάτια ενός εκλογικού αντιπροσώπου μοιάζει με εφιάλτη!

Από τις 6 το πρωί πρέπει να βρίσκεται στο πόστο του παραμένοντας εκεί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Αν σε αυτές τις εκλογές είστε μεταξύ των "τυχερών", τότε οπλιστείτε με υπομονή και καλό κουράγιο! Είναι και αυτό μία εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου