Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΟΧΙ από Τσίπρα στην Οικουμενική - Οδηγούν την χώρα πάλι στις κάλπες! - Πλήρες αδιέξοδο από ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων

- Aκαρπη και η τρίτη διερευνητική εντολή
- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:"Ελπίζω στην φάση των διαβουλεύσεων με τον κ.Παπούλια αύριο να σκεφτούν πιο ώριμα και υπεύθυνα"
- ΤΣΙΠΡΑΣ: "Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου"
- Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου
- Όλοι προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες
- O Σαμαράς ψάχνει στήριγμα σε Ντόρα και Καρατζαφέρη
- Ο Τσίπρας την πιο κρίσιμη στιγμή "δεν έβαλε τα χέρια του στη φωτιά"
- Ο Βενιζέλος παραδίδει αύριο την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Ο Κουβέλης έκανε πίσω στις εσωκομματικές πιέσεις

Η χώρα οδηγείται και πάλι στις κάλπες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει αύριο στη 1 το μεσημέρι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια, χωρίς να έχει καταφέρει να βρει κοινό τόπο με τα άλλα κόμματα για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. H συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν άκαρπη.

Βγαίνοντας από την συνάντηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

"Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κ.Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του κ.Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικου λαου.
Ας αφησει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατι την εχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.
Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση σαμαρά. Εχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."




Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση είπε οτι οτι ελπίζει στη φάση των διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα, και αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.
"Ο λαός θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, παραμονή στο ευρώ και ασφάλεια. Με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ υπήρξε συμφωνία επι της αρχής για κυβέρνηση εθνικής ενότητας διετούς θητείας. Ωστόσο, η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση που τίθεται για την δίκαη και αναλογική κατανομή της ευθύνης. Αλαζονίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών" πρόσθεσε.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα- Βενιζέλου

Σύμφωνα με κύκλους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για παράδειγμα στο θέμα της μετενέργειας ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατόν να του θέτει τέτοιο θέμα ηθικής τάξης για τον ίδιο, καθώς διαπραγματεύτηκε σκληρά για αυτό το ζήτημα.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί για να μπορέσει να διαπραγματευθεί κι οτι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ώρα. Επίσης, κατα τους ίδιους κύκλους ο κ. Τσίπρας φέρεται να έθεσε θέμα απλής αναλογικής, ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν οτι το έκανε με το “βλέμμα” στο μπόνους των εδρών.


Από την Δευτέρα 7 Μαϊου τρία κόμματα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σχηματίσουν κυβέρνηση σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ελληνική ιστορία.

Όμως, αυτό που ζήσαμε ήταν πολιτικά παιχνίδια. Κάθε κόμμα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια εβαλε το συμφέρον του πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Η ΝΔ, χωρίς να είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά την πρωτιά, δείχνει ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Ενα ποσοστό όχι, αυτοδυναμίας, αλλά διάσωσης της ύπαρξής της. Ο Αντώνης Σαμαράς διώχνει τις ευθύνες από πάνω του και στρέφεται σε όλους εκείνους που απέπεμψε από το κόμμα ζητώντας τους να επιστρέψουν πίσω. Δηλαδή μιλάμε για το λεγόμενο άνοιγμα στην κεντροδεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μην μπορώντας να διαχειριστεί το τεράστιο ποσοστό που τον έφερε δεύτερο κόμμα, έκανε από την πρώτη ημέρα λάθη (δηλώσεις Στρατούλη για τις καταθέσεις των πολιτών). Παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ακόμα και με ψήφο ανοχής από τα άλλα κόμματα, γύρισε την πλάτη και ποντάρει και πάλι στις επόμενες εκλογές που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα του φέρουν πιο μεγάλο ποσοστό από την αυξανόμενη ψήφο διαμαρτυρίας. Το ερώτημα είναι γιατί κράτησε 3 ημέρες την εντολή, αφού από την πρώτη στιγμή δεν είχε σκοπό να κυβερνήσει.

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη μετά την συντριβλή που έπαθε στις εκλογές, δεν είχε άλλο δρόμο από το να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Και αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις σήμερα το μεσημέρι. Τα διέλυσε όλα και είπε με στόμφο αυτό που ψέλλιζε όλος ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό. Οτι το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει. Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να επιστρέψει την εντολή στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Φώτης Κουβέλης τέλος, έπαθε, αυτό που λένε, ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Η μαλλον καλύτερα δεν τον άφησαν. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ήταν διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ αλλά οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του ήταν πολύ μεγάλες. Και αυτές οι αντιδράσεις τον αναγκασαν να κάνει πίσω και τελικά να προσπαθήσει κι εκείνος με την σειρά του να ρίξει το φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, η χώρα βρίσκεται 5 ημέρες μετά τις εκλογές ακυβέρνητο καράβι, που κινδυνεύει να βυθιστεί. Η Ελλάδα είναι μετέωρη και την πετροβολούν οι εταίροι της και όχι μόνο της κουνούν το δάχτυλο, αλλά την απειλούν ευθέως δείχνοντάς της την πόρτα εξόδου από το ευρώ.

Αυτό που μένει είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια σύσκεψη, η οποία θα γίνει ή την Κυριακή ή την Δευτέρα αλλά ακόμα κι εκεί οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να συναντηθούν κατά μόνας με τον κ.Παπούλια, αφού για παράδειγμα ο κ.Τσίπρας δεν δέχεται να καθήσει γύρω από το ίδιο τραπέζι με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νίκο Μιχαλολιάκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου