Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κομποστοποίηση για παιδιά-φτιάξτε το δικό σας λίπασμα!


Κι όμως, μπορούν και οι μικροί κηπουροί να εκμεταλλευτούν τα άχρηστα απορρίμματα του κήπου και του σπιτιού και να φτιάξουν χρήσιμο λίπασμα.Οι οδηγίες είναι απλές: Μέσα στον μικρό ειδικό κάδο τα παιδιά τοποθετούν γαιοσκώλικες, κάποιο οικιακό απόρριμα π.χ. φλούδες από...
κάποιο μήλο και λίγο χώμα.

Το μείγμα μένει σε σκιερό μέρος για δύο βδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η κομποστοποίηση.

Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά μπορούν ελεύθερα να παρακολουθούν την εξέλιξη της κομποστοποίησης ανοίγοντας τον κάδο από τον διαφανή πάτο του.

Στον μικρό κάδο υπάρχει ένα κορδονάκι το οποίο επιτρέπει να διατηρείται η σωστή υγρασία στο κομπόστ, το μείγμα δηλαδή.

Μετά από 2 βδομάδες, όταν έχει ολοκληρωθεί η κομποστοποίηση και έχει γίνει το λίπασμα τα παιδιά ανοίγουν τον κάδο, αφαιρούν τους γαιοσκώλικες και χρησιμοποιούν το λίπασμα για να φυτέψουν ένα φυτό.

Μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα σεμινάρια κηπουρικής το ΚΕΑΝ, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, έδειξε σε όσα παιδιά βρέθηκαν στην Ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς πως μπορούν να φτιάξουν το δικό τους λίπασμα.

Μέσα στο κουτί με τον παιδικό κομποστοποιητή υπάρχει ένα «μαγικό» φασόλι.

Πάνω του έχει χαραγμένο ένα μήνυμα για τα παιδιά.

Το ΚΕΑΝ συμβουλεύει τα παιδιά να φυτέψουν στο χώμα το μαγικό φασόλι και με το λίπασμα που έφτιαξαν θα κάνει το φυτό τους πιο δυνατό.

Ένα μαγικό φασόλι υπάρχει μέσα στο κουτί, το οποίο έχει ένα χαραγμένο μήνυμα για τα παιδιά, φυτεύουν στο χωματάκι το μαγικό φασόλι και με το λίπασμα που έφτιαξαν μεγαλώνει και κάνει το φυτό τους δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου