Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές σήμερα Πέμπτη


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Δυτικοί άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Χίο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από...
20 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα ανατολικά θα εξασθενήσουν, ενώ στο Σαρωνικό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.


Θεσσαλονική
Νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα τοπικής καταιγίδας τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και γρήγορα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις βόρειες Κυκλάδες όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία να είναι ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα όμως θα παρουσιάσουν ύφεση και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ οι οποίοι το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου