Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μια δίαιτα για το καλοκαίρι

Μια δίαιτα για το καλοκαίριΠρόγραμμα διατροφής για να μη στερηθείς καμιά λιχουδιά και να μείνεις στα κιλά σου

Οι διακοπές ενδείκνυνται για χαλάρωση αλλά και για γευστικές ατασθαλίες. Φέρε στο μυαλό σου την εξής εικόνα:

Είσαι σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, που εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα έχει να σου προσφέρει και μια πληθώρα από ταβέρνες, ουζερί, ψυγεία γεμάτα με παγωτά, πλανόδιους...
πωλητές με πάσης φύσης καλοκαιρινά εδέσματα και μπαράκια με λαχταριστά κοκτέιλ.

Οι πειρασμοί είναι πολλοί. Τόσοι όσα και τα κιλά που κινδυνεύεις να σε φορτώσουν.

Φυσικά, δεν έχουμε στόχο να σε πανικοβάλουμε. Αντίθετα, σχεδιάσαμε για σένα ένα ολοκληρωμένο μενού 7 ημερών (των 1.400 θερμίδων καθημερινά), το οποίο σου εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί ούτε να στερηθείς τις αγαπημένες σου «λιχουδιές» ούτε φυσικά να μετράς κάθε μπουκιά (και γουλιά) σου.

Ημέρα 1η

Στο δωμάτιο

- Ένα ποτήρι γάλα με 0-1,5% λιπαρά

  -2 φρυγανιές σίκαλης με μέλι και βούτυρο light

Στο beach bar

- Ένα ποτήρι χυμό ανάμικτο

Στο εστιατόριο

- Μία μερίδα μακαρονοσαλάτα με ψιλοκομμένο gourmet ζαμπόν χαμηλών ζωικών λιπαρών που περιέχει αγνό, παρθένο ελαιόλαδο

- Ένα μπολ αγγουροντομάτα με 1 κ.σ. λάδι

Στην καφετέρια

- Ένα παγωτό 0% λιπαρά

Στην ψαροταβέρνα

- Ένα πιάτο βραστά ή ψητά θαλασσινά

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ.. λάδι

Στο μπαρ

- Ένα ποτό της αρεσκείας σου

Ημέρα 2η

Στον μπουφέ του ξενοδοχείου

- Ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα με 0% λιπαρά

- Ένα κομμάτι σπανακόπιτα

Στην παραλία

- 2 κράκερ σίκαλης με δύο φέτες φιλέτο γαλοπούλας βραστό 0-3%

Στην ψαροταβέρνα

- Μία μερίδα ψητά θαλασσινά

- Μία μερίδα χόρτα με μια κ.σ. λάδι

Στο δωμάτιο

- Ένα μπολ καρπούζι

Στο ουζερί

- Μία μερίδα ψάρι ψητό

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

- Ένα ποτήρι ούζο ή μπίρα

Ημέρα 3η

Στο δωμάτιο

- Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά

- Ένα τοστ με τυρί μειωμένων λιπαρών και καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας που περιέχει αγνό, παρθένο ελαιόλαδο

Στην παραλία

- Μία μπάρα δημητριακών

Στο εστιατόριο

- Μία μοσχαρίσια μπριζόλα με ρύζι

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

Στην καφετέρια

* Ένα ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη

Στο ουζερί

- Ένα πιάτο του γλυκού ουζομεζέδες

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

- Ένα ποτήρι ούζο

Ημέρα 4η

Στον μπουφέ του ξενοδοχείου

- Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά

- Ένα κρουασάν με γέμιση σοκολάτα

Στο beach bar

- Ένα ποτήρι χυμό της αρεσκείας σου (χωρίς ζάχαρη)

Στο εστιατόριο

- Μία σαλάτα του σεφ με μαρούλι, ντομάτα, αβγό, ψιλοκομμένες φέτες καπνιστής γαλοπούλας 0-3% και τυριού χαμηλών λιπαρών, χωρίς τη σάλτσα

Στο θερινό σινεμά

- Μία μπάλα παγωτό της αρεσκείας σου

Στην ταβέρνα

- Ένα μπολ βλήτα

- 40 γρ. φέτα

- Μία φέτα ψωμί σίκαλης

Ημέρα 5η

Στο δωμάτιο

- Ένα ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη

- Μία ομελέτα με ένα αβγό και λουκάνικα φρανκφούρτης από γαλοπούλα 0-3%

Στo beach bar

- Μία γρανίτα

Στην ταβέρνα

- Μία μερίδα μελιτζάνες παπουτσάκια

- Μία φέτα ψωμί σίκαλης

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

Στην καφετέρια

- Ένα φρεντοτσίνο

Στο ουζερί

- Μία μερίδα καλαμάρια ψητά

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

Στο club

- Ένα ποτό της αρεσκείας σου

Ημέρα 6η

Στον μπουφέ του ξενοδοχείου

- Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά με δημητριακά

Στην παραλία

- Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη)

Στο σουβλατζιδικο

- Μία μερίδα μπιφτέκια με μια πίτα αλάδωτη και μια κ.σ. τσατζίκι

Στο δωμάτιο

- Έναν κρητικό ντάκο με παξιμάδι, ντομάτα, ψιλοκομμένες φέτες τυριού μειωμένων λιπαρών και βραστής γαλοπούλας 0-3%

Στην ψαροταβέρνα

- Μισή μερίδα γαρίδες σαγανάκι

- Ένα μπολ χόρτα με μια κ.σ. λάδι

- Ένα ποτήρι ούζο

Ημέρα 7η

Στο δωμάτιο

- Ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα με 0% λιπαρά

- Μισή αραβική πίτα με μία φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών και μία φέτα gourmet φιλέτο ψητής γαλοπούλας που περιέχει αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Στην παραλία

- Μια μπάρα δημητριακών

Στο ψητοπωλείο

- 200 γρ. παϊδάκια ψητά (χωρίς ορατό λίπος)

- 2-3 πιρουνιές από τα ορεκτικά

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

- Μία φέτα ψωμί

Στην καφετέρια

- Μία κρύα σοκολάτα (χωρίς σαντιγί)

Στην ψαροταβέρνα

- Μία μερίδα σουπιά ψητή

- 3-4 πιρουνιές από τα ορεκτικά

- Ένα μπολ σαλάτα με μια κ.σ. λάδι

6 χρυσοί κανόνες

1. Φρόντισε το κατάλυμα που θα επιλέξεις να διαθέτει ψυγείο στο δωμάτιο. Εξόπλισέ το με υγιεινά και νόστιμα υλικά (π.χ. λουκάνικα φρανφούρτης 0-3%, ζαμπόν ψητό με ελαιόλαδο, πρακτικά προϊόντα που συνδυάζουν τυρί με μειωμένα λιπαρά με βραστή γαλοπούλα 0-3% ή με καπνιστή γαλοπούλα με ελαιόλαδο), για να φτιάχνεις πρωινό ή σνακ για την παραλία.

2. Αν έχεις επιλέξει ένα συγκεκριμένο πιάτο αλλά φοβάσαι ότι είναι πολύ παχυντικό, μην διστάσεις να ζητήσεις να σ' το φτιάξουν σε πιο light εκδοχή (π.χ. με τυρί και αλλαντικά χαμηλών λιπαρών αντί για πλήρη στη σαλάτα του σεφ).

3. Αν είσαι λάτρης των αλλαντικών και των κρεάτων, απόλαυσε τα πρώτα με μειωμένα λιπαρά και με βάση το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο και τα δεύτερα στην πιο light εκδοχή τους (στη σχάρα).

4. Εάν σχεδιάζεις έξοδο για ποτό, απόφυγε το αλκοόλ την υπόλοιπη ημέρα.

5. Χρησιμοποίησε αλάτι με μέτρο. Φρόντισε να το αντικαταστήσεις με πολύ λεμόνι και μπαχαρικά, για να δώσεις γεύση στο φαγητό.

6. Φυσικά, μην ξεχνάς την ενυδάτωση! Φρόντισε να πίνεις καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού και άλλων υγρών.

Σημείωση: Το μενού είναι γενικό και ενδεικτικό. Καλό είναι να συμβουλευτείς το διαιτολόγο σου πριν ξεκινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου