Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ξεσκονίζουν το «αλφαβητάρι»

Ξεσκονίζουν το «αλφαβητάρι»Νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ένα χειρόγραφο σημείωμα που φέρεται να έχει γράψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος λίγες μόνο ημέρες πριν τη σύλληψη του μπαίνει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών, καθώς αναφέρεται σε «βιβλία» και «αλφαβητάρια»

Ειδικότερα, ο έγκλειστος στον...
Κορυδαλλό πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε γράψει ένα σημείωμα κάποιο Σάββατο πριν τη σύλληψή του που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου. Σε αυτό το χειρόγραφο σημείωμα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιεί έναν δικής του έμπνευσης «μυστικό κώδικα» και κάνει λόγο για «800 βιβλία» και «50-60 αλφαβητάρια».

Οι ειδικοί ανακριτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν αυτόν τον μυστικό κώδικα για να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν τα «βιβλία» και τα «αλφαβητάρια» καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κυριολεκτούσε.

Στο σημείωμα, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει χαρακτηριστικά:

«Είναι σημαντικό για όλους μας, ώστε σου γράφω για να σου επισημάνω δύο σημεία που λόγω και του ατυχήματος να μην κατανοήθηκαν πλήρως!

Από όσα είπαμε χτες και πως θα γίνουν υπάρχουν δύο προτεραιότητες για τις οποίες είναι κύρια δική του ευθύνη να υλοποιηθούν:

Να εξασφαλίσει από τους συνεργάτες μέχρι την Τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας την αποδέσμευση των υπόλοιπων βιβλίων (800) ώστε να τα δούμε σε λίγες μέρες!

Σχετικά με το "ειδικό θέμα" που σου ζήτησα, και λόγω Πάσχα και ως ένδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης, για τις σκληρές συνθήκες ζωής του κόσμου της εργασίας σήμερα, είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν 50-60 αλφαβητάρια μέχρι την Τρίτη!»

Από την φρασεολογία γίνεται αντιληπτό ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλά πιθανώς για αποδέσμευση χρημάτων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα -δηλαδή λίγο πριν συλληφθεί-, ωστόσο αυτό μένει να αποδείξουν (αν ισχύει) οι εισαγγελείς.

Επιπλέον, προκαλεί απορία η αναφορά του πρώην υπουργού στις σκληρές συνθήκες του κόσμου της εργασίας σήμερα, αναφορά που δημιουργεί υποψίες για πιθανό χρηματισμό ανθρώπων.

Ζητούμενο για τους ανακριτές είναι και το τι σκοπό είχε το σημείωμα, αν εστάλη ή όχι στο πρόσωπο. Είναι προφανές πάντως, ότι το σημείωμα απευθυνόταν στο ίδιο πρόσωπο με το οποίο συζητούσε μια μέρα πριν την συγγραφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου