Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διάλειμμα στο... καλοκαίρι – Έρχονται βροχές και καταιγίδες


Αλλάζει ο καιρός στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Βγάλτε για λίγο τα κοντομάνικα και μην πηγαίνετε πουθενά χωρίς ομπρέλα!

Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 15/5, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 


Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθεί βροχή ή πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νότιους – νοτιοανατολικούς μέτριους και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυρούς.
 
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.








Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στη Θράκη από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία από 12 έως 24 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα τοπικά θα είναι έντονα
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και κυρίως σε ορεινές περιοχές στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τρίτη 15-05-2012
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες δυνατές βροχές κυρίως στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που αργότερα θα γίνουν δυτικοί.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου