Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μόλις τελείωσε η συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλος - Στο ΠΑΣΟΚ είναι έξαλλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές περί μετάνοιας

-Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα παραλάβω την εντολή και θα συνεχίσω την προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης
-"Δεν κατάλαβα ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση"
-Σε λίγο η συνάντηση του Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά
-Αύριο στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Σε ένα απίστευτα δαιδαλώδες πολιτικό σκηνικό ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, με αυτό το ενδεχόμενο όμως να φαντάζει εξωπραγματικό, καθώς ο κ. Τσίπρας εμμένει στη ρητορική εναντίον Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Νέα δεδομένα υπάρχουν και για την...
επιστολή του κ. Τσίπρα προς την Ε.Ε. η οποία τελικά δεν έχει σταλεί καθώς η Κουμουνδούρου έχει πληροφορίες ότι ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και θα συνυπογράψει με τον κ. Τσίπρα αυτό το γεγονός μαζί με τον κ. Τσίπρα.

Συνεργάτες του Βενιζέλου κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί τον Τύπο και τα ΜΜΕ για τη διασπορά φημών με σκοπό να προκαταλάβουν το αποτέλσμα τς συνάντησης Τσίπρα-Βενιζέλου.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο και η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος.

 Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εναλλακτικά εάν θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες ή άλλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ παρέχει ψήφο ανοχής με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και η κατάσταση θα καλυτερέψει.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, όταν του προτάθηκε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσουν σε κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πάγωμα των μέτρων και εν συνεχεία να γίνουν αργότερα οι εκλογές.

Ως αποτέλεσμα φαίνεται πως και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν καρποφόρησε, κάτι που φάνηκε από τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι την Πέμπτη θα λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει την προσπάθειά του, όπως είπε. Μιλώντας ο κ. Βενιζέλος προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ο ίδιος ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος θα ξεκινήσει την Πέμπτη τις συνομιλίες του με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουβέλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου