Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μπαρόζο: Να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης



Μπαρόζο: Να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνηςΑναγνώρισε στη συνάντησή του με τον Πικραμμένο ότι οι Έλληνες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες»

Την ισχυρή επιθυμία της Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης και ότι θα καταβληθεί...
κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας μας, εξέφρασε ο Ζοζέ Μπαρόζο σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό τον κ. Πικραμμένο, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η ευρωζώνη έχει επιδείξει μια χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και το λαό της με τη δέσμευσή της να διατηρήσει την οικονομική στήριξη, για όσο χρειαστεί, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Χωρίς αλληλεγγύη η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο Ζ. Μπαρόζο, ο οποίος αναγνώρισε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες.

«Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε πιο εύκολος δρόμος εξόδου από την κρίση», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος επέμεινε ότι ο λιγότερο επώδυνος και ταχύτερος δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου