Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο πρωθυπουργός... “έβγαλε” τα ρούχα του!

Μετά τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής που απεικονίζεται γυμνός σε πίνακα και ο πρωθυπουργός του Καναδά “ποζάρει” γυμνός μαζί με ένα σκυλάκι!

Πίνακας που απεικονίζει γυμνό τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και εκτίθεται στα πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής στην...
Οτάβα έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

   "Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα, που αντλεί την έμπνευσή της από την ευρωπαϊκή ζωγραφική εδώ και 300 χρόνια", εξήγησε η ζωγράφος Μάργκαρετ Σάδερλαντ στα καναδικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενη στον πίνακα "Olympia" (1863) του Εντουάρ Μανέ.

   Η ίδια τόνισε πως η απογοήτευση εξαιτίας του προσανατολισμού της συντηρητικής κυβέρνησης ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να δημιουργήσει το έργο αυτό.

 Η ελαιογραφία με τίτλο Emperor Haute Couture, δείχνει τον μεγαλόσωμο Χάρπερ ξαπλωμένο σε ανάκλιντρο με ένα σκυλάκι στα πόδια του και μια γυναίκα να του προσφέρει καφέ σε χάρτινο κύπελλο.

 "Δεν ξέρω αν οι Καναδοί έχουν όρεξη να δουν αυτόν τον πίνακα, εγώ πάντως δεν έχω", τόνισε ο εκπρόσωπος της αριστερής αντιπολίτευσης Νέιθαν Κάλεν.

 Αντίθετα ο εκπρόσωπος του καναδού πρωθυπουργού έκανε χιούμορ λέγοντας πως είναι γνωστό πως ο Στίβεν Χάρπερ προτιμά τις γάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου