Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη Χίο αύριο Τετάρτη 9 Μαΐου, για την ημέρα λήξης του Β' Παγκόσμιου Πολέμου

Αύριο Τετάρτη 9 Μαΐου στην Ιερά Μονή Μερσινιδίου, στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου και θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία του Δρ. Φιλολογίας Νίκου Χαβιάρα, καθηγητή του 1ου Γενικού Λυκείου Χίου.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί...
τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Σταυρού μπροστά από την Ιερά Μονή Μυρσινιδίου, ενώ με σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου θα γίνει ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η περιφερειακή ενότητα Χίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κωνσταντίνο Γανιάρη, ο οποίος στην σχετική πρόσκληση καλεί στις εκδηλώσεις που: "διοργανώνονται για την ημέρα λήξης του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και των Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παράλληλα, σε χώρο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου η Ιερά Μητρόπολη Χίου, διοργανώνει έκθεση των Κειμηλίων της αντιστασιακής δράσης.

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζονται, η Διεύθυνση Β' Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, το Γυμνάσιο Βροντάδου, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χίου.

Τελετάρχης της εκδήλωσης έχει οριστεί ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Φαφαλιός, ενώ κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, από τις 8 το πρωί, μέχρι τη δύση του ήλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου