Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επίθεση γοητείας στο παρά... 4 – Το 15% των αναποφάσιστων στο στόχαστρο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Η Ιπποκράτους τους θεωρεί δικούς της από το 2009. Η Συγγρού λέει ότι είναι και δικοί της γιατί είναι οι απογοητευμένοι που μετακινήθηκαν για λίγο προς ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι ΠΑΣΟΚ...

Καθημερινά πλέον στη ρητορική του Ε. Βενιζέλου έχει μπει η δεξαμενή των ψηφοφόρων που ψήφισε ΑΣΟΚ το 2009, ενώ ο Α. Σαμαράς έχει ρίξει στο τραπέζι λέξεις όπως “νοικοκύρηδες” και “μικρομεσαίοι επιχειρηματίες”.
Ο στόχος και των δύο ένας.

Αυτό το 15% η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που είτε...
έμειναν σπίτι τους το 2009 και δεν ψήφισαν, είτε έριξαν ψήφο τιμωρίας της Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ.

Τα επιτελεία έχουν ξεκινήσει την επίθεση γοητείας.

Οι ... παλιοί λένε ότι σε αυτή τη λογική πάρθηκε και η απόφαση για τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο σύνταγμα. Θυμίζουν με νόημα ότι στη χειρότερη στιγμή ίσως του κινήματος το περιβόητο '89 μια ανάλογη συγκέντρωση είχε δώσει ανάσα αρκετών μονάδων στο κίνημα περισώζοντας το κίνημα από ιστορικά χαμηλά.

Οι εποχές όμως πλέον δεν είναι δυνατό να συγκριθούν και έτσι ο Ε. Βενιζέλος μιλάει στο ... θυμικό του ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ, δείχνει κατανόηση στην απογοήτευση και την πίκρα που σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ με τα μέτρα και τις πολιτικές του, επικαλούμενος ένα νέο ξεκίνημα.

Στο άλλο στρατόπεδο έχει ξεκινήσει η επιχείρηση υπέρ της μεσαίας τάξης. Παλιά έκφραση της παράταξης οι “νοικοκυραίοι” Σε αυτούς αναφέρθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως θα στηρίξει τον μικρομεσαίο, τον άνθρωπο με το μαγαζί, τον αυτοαπασχολούμενο να γίνει πάλι νοικοκύρης. Να τονωθεί το εισόδημά του και με τη σειρά του να δώσει πάλι δουλειά σε άλλους.

Ταυτόχρονα η Ν.Δ. “μιλάει” στον δικό της ψηφοφόρο που δεν “έριξε” ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έμεινε στο σπίτι και δεν ψήφισε στις περασμένες εκλογές. Η ρητορική της Συγγρού περνάει το μήνυμα ότι έδωσαν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ δια της αποχής να ανέβει πάλι στην εξουσία και να κάνει ξανά τα ίδια λάθη.

Τέσσερις ημέρες, ακόμη και τρεις ή δύο πριν την κάλπη τα δυο κόμματα θα κορυφώσουν το αγώνα των εντυπώσεων για να πείσουν καθώς γνωρίζουν ότι η τελευταία εικόνα πριν το τετ α τετ του ψηφοφόρου με την κάλπη μετράει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου