Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σε λειτουργία φ/β σταθμός 2MW στη Σίνδο

Την κατασκευή ενός ακόμη φ/β σταθμού ισχύος 2MW ολοκλήρωσε η BIGSOLAR Α.Ε. Ο σταθμός, ο οποίος ανήκει στην ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και διασυνδέθηκε με το δίκτυο στις 20 Μαΐου.

Ο βασικός εξοπλισμός του σταθμού, που μοιράστηκε σε έδαφος και στέγη, αποτελείται από...
7.926 πλαίσια του Οίκου RENESOLA πολυκρυσταλλικού τύπου, ισχύος 240W ανά πλαίσιο και 6 inverters του Οίκου Power One (πέντε PVI 330 TL και ένας PVI 220 TL).
Ο σταθμός,ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την EFG Eurobank, αναμένεται να αποδίδει στην ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας έσοδα της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Σημαντική επίσης θα είναι και η συμβολή του σταθμού στην προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι από τη λειτουργία του θα επιτυγχάνεται η μείωση της εκπομπής περίπου 5 χιλιάδων τόνων CO2 σε ετήσια βάση, ενώ την ίδια περίοδο θα παράγονται περίπου 2.700 ΜWh ενέργειας – ικανές να τροφοδοτήσουν 562 νοικοκυριά.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του φ/β σταθμού των 2MWστη Σίνδο, ο κος Γιάννης Μπήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΠΗΤΡΟΣ και Πρόεδρος της BIGSOLAR Α.Ε.,δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του έργου των 2MWστη Σίνδο, ο Όμιλος αθροίζει 8,8MW σε μεγάλα έργα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, ενώ μαζί με έργα μικρότερης ισχύος, το ενεργειακό χαρτοφυλάκιό μας ανέρχεται σε 10MW. Υπενθυμίζουμε ότι 15MW ακόμη βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας. Όσον αφορά στην BIGSOLAR, για άλλη μια φορά υλοποίησε ένα έργο μεγάλης κλίμακας μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους και με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στην κορυφή της εγχώριας αγοράς φωτοβολταϊκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου