Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αύριο, Κυριακή 27 Μαΐου η ΟΧΣΑ θα τιμήσει τη μνήμη των σφαγιασθέντων της Χίου


Τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή της Χίου θα τιμήσει την Κυριακή 27 Μαΐου, η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, σε εκδήλωση που διοργανώνει στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, για τις...
10 το πρωί, έχει προγραμματισθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας.

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Ηρώο, θα κατατεθούν στεφάνια, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας θα ανακρούσει τον Εθνικό Ύμνο.

Τέλος, στο χώρο της πλατείας Κύπρου θα παρουσιαστούν τοπικοί χοροί του νησιού  μας από το συγκρότημα "Εργαστήρι Τεχνών και Πολιτισμού" στο οποίο χοροδιδάσκαλος είναι ο Χρήστος Θεολόγος. 

Θα ακολουθήσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, επί της οδού Ματζαγριωτάκη 76, θα γίνει ομιλία του ιστορικού Μιχάλη Βαρλά, υπεύθυνου του τμήματος Γενεολογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με ψαλμούς από τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μαμάη (σάζι) και το λαμπαδάριο Νίκο Κυριαζή (ταμπουρά).

Θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αργύρη Κοκκινάκη και από το Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Μετά την εκδήλωση θα προσφερθεί κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου