Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πρόταση Κουβέλη: Οικουμενική κυβέρνηση με δεσμευτικό πρόγραμμα και μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 - Βενιζέλος: Συμφωνώ με αυτή την πρόταση



- "Η πρότασή μας είναι για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ευρείας συνεργασίας" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- Αύριο στις 10:00 συναντά τον Αντώνη Σαμαρά
- Οχι σε συνάντηση από την Αλέκα Παπαρήγα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
- Δεν θα πάει στο ραντεβού με τον κ. Βενιζέλο ο Πάνος Καμμένος - Όχι ξανά και από την Αλέκα Παπαρήγα
- «Όχι» Τσίπρα σε συμβούλιο αρχηγών παρουσία της Χρυσής Αυγής

Το θέατρο του (πολιτικού) παραλόγου και της ακυβερνησίας στην Ελλάδα συνεχίζεται για τέταρτη μέρα. Η εντολή που δόθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης έπεσε στο κενό, όπως κι εκείνη της Νέας Δημοκρατίας. Και γυρνάμε στο μηδέν.

Ακριβώς στις...
2 μ.μ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στο προεδρικό Μέγαρο. Λίγη ώρα μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι οι πρώτοι με τους οποίους θα συναντηθεί θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, οι επικεφαλής των "φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων", όπως είπε.

«Η δική μας πρόταση ήταν και είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευρείας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αυτό είναι εφικτό, παρότι η εντολή του λαού δεν είναι καθαρή. Είναι όμως καθαρό ότι ο λαός θέλει να αποφύγουμε τις εκλογές, θέλει μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ, θέλει καλύτερες συνθήκες ζωής, μεγαλύτερη αισιοδοξία», είπε αμέσως μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων να βοηθήσουν», είπε και πρόσθεσε ότι θα απευθυνθεί πρώτα σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά και στη συνέχεια στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δε δηλώνω αισιόδοξος. Δηλώνω όμως υπεύθυνος και προσηλωμένος στο στόχο που πιστεύω ότι υπηρετεί το καλό του τόπου.

Τα πρώτα ραντεβού του κ. Βενιζέλου έχουν ήδη «κλείσει». Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα συναντηθεί μαζί του είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με τη συνάντηση να είναι ήδη σε εξέλιξη.

Το ραντεβού του με τον Αντώνη Σαμαρά θα γίνει στις 10 το πρωί της Παρασκευής.Ο κ. Βενιζέλος είναι ο τρίτος πολιτικός αρχηγός που παραλαμβάνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά όλα δείχνουν πως δε θα την κρατήσει για πολύ. Η Αλέκα Παπαρήγα Ήδη, ο Πάνος Καμμένος, μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Οι διερευνητικές εντολές έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο μέρες. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρουν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς.
Σημείωσε δε ότι «πρόκειται για παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η πρόταση για ψήφο ανοχής, αφού συνολικά οι έδρες ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΔΗΜΑΡ είναι λιγότερες από τις 120 που απαιτούνται για μια τέτοια κυβέρνηση».

Τσίπρας: "Έκανα ό,τι ήταν δυνατό" - Παπούλιας: "Λυπάμαι"
Στις 13:00 όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την πόρτα του προεδρικού Μέγαρου για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ότι οι διερευνητικές επαφές που είχε με τα άλλα κόμματα βρήκαν τοίχο και η εντολή που του δόθηκε, επιστρέφεται.

«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης, συμβατής με τη λαϊκή ετυμηγορία. Βρήκαμε ευρεία στήριξη στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ελάχιστη στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Σας επιστρέφω λοιπόν την εντολή και ελπίζω ότι θα βρεθεί συμβατή λύση με τις επιθυμίες του λαού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια, μόλις μπήκε στο προεδρικό γραφείο.

«Λυπάμαι κύριε πρόεδρε, σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έφυγε από το προεδρικό Μέγαρο πήγε στην Βουλή για να κάνει τις δηλώσεις του. Εξαπέλυσε πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψάχνουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη. Εμείςδεν πρόκειται να προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσε σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού για να πάρουμε τρία υπουργεία".

Όλα αυτά ενώ οδεύουμε σε επαναληπτικές εκλογές, αφού το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που αναμένεται να συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικό του «αγκάθι». Και δεν είναι άλλο από τη Χρυσή Αυγή. Ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται σε δίλημμα γιατί ανάμεσα στους αρχηγούς θα πρέπει να είναι και ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρνηθεί να παραστεί, σε περίπτωση που η προεδρία απευθύνει πρόσκληση στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου