Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Από το Ζάππειο ξεκίνησε το Ράλι Ακρόπολις 2012

Από το Ζάππειο ξεκίνησε το Ράλι Ακρόπολις 2012Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε στο Ζάππειο το φετινό Ράλι Ακρόπολις, που αποτελεί ιστορικό θεσμό και έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, με την εκκίνηση 56 συνολικά πληρωμάτων.

Την τελετή έναρξης στο Ζάππειο παρακολούθησαν...
εκατοντάδες άτομα και πλέον οι οδηγοί άρχισαν την πορεία γι΄ αυτό το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα ράλι.

Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί για φέτος τον έκτο κατά σειρά γύρο του φετινού πρωταθλήματος WRC και φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των απανταχού φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το κέντρο του αγώνα, όπως και πέρυσι, βρίσκεται στο Λουτράκι και το Σάββατο ο αγώνας πηγαίνει στην Πελοπόννησο, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδικές διαδρομές Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό και Κεφαλάρι είναι οι σημαντικότερες, ενώ οι διοργανωτές πρόσθεσαν και μια νέα, την μήκους 21,36 χιλιομέτρων Ζήρεια, την οποία χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα».

Την τρίτη και τελευταία μέρα, ο αγώνας επιστρέφει σε περιοχές κοντά στο Λουτράκι, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Τα πληρώματα θα περάσουν δύο φορές από τις ειδικές διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων και της Νέας Πισιάς για να ολοκληρώσουν τον αγώνα με την τελική ειδική, ονόματι Power Stage, των 3,97 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου