Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ποινική δίωξη στους 15 “μπράβους” που εκβίαζαν καταστηματάρχες

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες, για εκβιάσεις καταστηματαρχών στην Αττική

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αστυνομίας -έπειτα από έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών- για συμμετοχή τους σε...
δύο εγκληματικές ομάδες που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική με πρόσχημα την παροχή «προστασίας». Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, κακουργηματική τοκογλυφία, κακουργηματική εμπορία ναρκωτικών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την αστυνομία, οι δύο ομάδες, που είχαν και άλλα μέλη που παραμένουν ασύλληπτα, εκβίαζαν συνολικά 70 καταστηματάρχες σε περιοχές όπως Αμπελόκηποι, Ραφήνα, Μελίσσια, Γκάζι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Κυψέλη, Γαλάτσι, Μπουρνάζι, Άλιμο κ.α.

Τα μέλη των ομάδων που συνελήφθησαν, φέρονται να εισέπρατταν από 100 έως και 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως από καταστηματάρχες για παροχή «προστασίας», ενώ αναλάμβαναν, έπειτα από εντολές δανειστών, και εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες που δεν κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε επί μήνες τη δράση των δύο ομάδων και έχει συλλέξει και οπτικοακουστικό υλικό, τα μέλη των ομάδων προμηθεύονταν και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ φαίνεται να εμπλέκονται και σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.

Η δικογραφία για τη δράση των εκβιαστών ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου