Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Παρασκευή 11/5


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως της απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε για την Παρασκευή. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους στη Θεσσαλία-Σποράδες, Ανατολική Στερεά-Εύβοια και Πελοπόννησο να είναι έντονα. Βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Τοπικές προγνώσεις 
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα βόρεια του νομού περιμένουμε σήμερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής ή τοπικής καταιγίδας κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε σήμερα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στη Βόρεια Κρήτη και τη νύχτα στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 και κατά τόπους 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου