Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανανέωση για τη BMW X1

Ανανέωση για την BMW X1Σε τροποποιήσεις στο εξωτερικό του οχήματος προχώρησαν οι Βαυαροί

Η γερμανική εταιρεία επιλέγει την διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά την ανανεωμένη έκδοση του μικρού της crossover: της X1.

Δύο και πλέον χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στις επιμέρους αγορές, οι Βαυαροί προχωρούν...
σε μια περιορισμένης έκτασης ανανέωση του μικρού τους crossover με αφορμή την παρουσία της μάρκας στην έκθεση αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης.

Αν μη τι άλλο, η επιλογή του συγκεκριμένου event για την επίσημη πρεμιέρα της νέας X1 δε μαρτυρά τίποτα παραπάνω παρά την έμφαση που η γερμανική εταιρεία δίνει στην εν λόγω αγορά.

Επί της ουσίας, η νέα X1 διατηρεί τη γνώριμη, έως και σήμερα, σιλουέτα της, φέροντας ωστόσο αρκετές, πλην όμως μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις.

Χαρακτηριστικά, στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι νέα, διαθέτοντας αρκετό πλέον… χρώμιο, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας (σαφώς πιο έντονος απ’ ότι στο παρελθόν), ο οποίος «στεγάζει» στις άκρες του και αρκετά ψηλά σε ύψος, τους στρογγυλούς για την περίσταση προβολείς ομίχλης.



Διαφορετικό, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, είναι και το τελείωμά του, ενώ στο πλάι τα στοιχεία που με μιας ξεχωρίζουν είναι αφενός οι ανασχεδιασμένοι εξωτερικοί καθρέπτες, αφετέρου τα πιο σπορτίφ σε αισθητική μαρσπιέ. Τα φωτιστικά σώματα, από τη μεριά τους, διαθέτουν νέο «εσωτερικό», όχι όμως και σχήμα, το οποίο αποτελεί άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της εμπρόσθιας όψης του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, στο πίσω μέρος του αμαξώματος, όπως και στο εμπρός, ο προφυλακτήρας έχει υποστεί τροποποιήσεις διαθέτοντας πλέον περισσότερο… μέταλλο και λιγότερο πλαστικό. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι περιορισμένες, καθώς οι βασικότερες εντοπίζονται στη σχεδίαση των αεραγωγών του κλιματισμού και στη μορφή της κεντρικής κονσόλας.



Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη, η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει –προς το παρόν- αλλαγές, καθώς όλοι οι ήδη γνώριμοι κινητήρες της γκάμας θα εξακολουθούν και στο ανανεωμένο μοντέλο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στην αντίπερα, πάντως, όχθη του Ατλαντικού η ανανεωμένη Χ1, η οποία θα συνεχίζει να παράγεται επί γερμανικού εδάφους στο εργοστάσιο των Βαυαρών στη Λειψία, θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: η πρώτη με τον 4κύλινδρο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 245 ίππων, σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς και η δεύτερη με τον γνωστό 6κύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 306 ίππους.

Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου