Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μετά από συνεργασία του Βασίλη Βαβυλουσάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ και της επίσης συμπατριώτισσας μας Καίτη Μιμή

Για το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη υπέβαλε το παρακάτω ερώτημα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια γα τη διάσωση του φορέα αυτού, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος για τη δωρεάν διασφάλιση της υγείας του παιδιού.

Πράγματι, τέτοια θέματα...
πρέπει να αναδεικνύονται.

Μπράβο στο συμπατριώτη μας Β. Βαβυλουσάκη,

Μπράβο στην κυρία Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη,

Μπράβο και στο επιστημονικό συμβούλιο και τους εργαζομένους του Ινστιτούτου Υγείας του παιδιού για τις προσπάθειές τους.

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το ερώτημα της βουλευτού, όπου αναφέρεται το ιστορικό του Ιδρύματος....

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

ΘΕΜΑ : Με λουκέτο απειλείται το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Την έκδηλη ανησυχία τους εκφράζουν, το επιστημονικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, καθώς και οι γονείς παιδιών με ειδικές παθήσεις, λόγω της μείωσης άνω του 50% του προϋπολογισμού αλλά και της πιθανής διακοπής της λειτουργίας του. Για το 2012 ενεκρίθη για το Ινστιτούτο μόλις 1,7 εκατομμύριο ευρώ, τη στιγμή που 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι μόνο η μισθοδοσία. Επιπλέον, υπάρχουν οφειλές σε προμηθευτές από το 2010 και το 2011 της τάξεως των 600.000 ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά, η επιβίωση του Ινστιτούτου καθίσταται επισφαλής. Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, που ιδρύθηκε του 1965, αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό φορέα στη χώρα μας που προσφέρει δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την υγεία του παιδιού. Μεταξύ άλλων, από το1973 και έπειτα διενεργεί, μέσω του Προληπτικού Ανιχνευτικού Προγράμματος Νεογνών, δωρεάν εξετάσεις για πολύ σοβαρά κληρονομικά νοσήματα σε όλα ανεξαιρέτως τα βρέφη που γεννιούνται στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έναρξη της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 2,5 εκατ. παιδιά με αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση και επιτυχή αντιμετώπιση κληρονομικών γενετικών ανωμαλιών που διαφορετικά θα οδηγούσαν σε βαριές νοητικές στερήσεις και άλλου είδους βαριές παθήσεις. Σε καθημερινή βάση το ΙΥΠ ελέγχει 500 νεογνά από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον πηγή ανησυχίας αποτελεί η μη ένταξη των παθήσεων τους στους νέους πίνακες του Ενιαίου Κανονισμού Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1)Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2)Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Αθήνα 2 Απριλίου 2012

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου