Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Χίου για τον ρουκετοπόλεμο

Ο Δήμος Χίου προτείνει τον περιορισμό του υπερβολικού αριθμού των ρουκετών

Με ανοικτή επιστολή τους, την οποία συνυπογράφουν ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Κώστας Μούνδρος, απευθύνονται στους πολίτες της Χίου, για τον περιορισμό του υπερβολικού αριθμού των ρουκετών, προκειμένου το έθιμο να διεξάγεται με ασφάλεια και να είναι καθολικής αποδοχής. Αναλυτικά, η επιστολή του δήμου έχει ως εξής:

"Το πατροπαράδοτο έθιμο του ρουκετοπόλεμου διεξήχθη και φέτος με μεγάλη επιτυχία, προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες και προβλήθηκε σε διεθνή δίκτυα ενημέρωσης.

Ως Δήμος Χίου, θα πρέπει να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη στήριξη αυτού του εθίμου υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς υπερβολές, που θα καταστρέψουν τη διατήρησή του στις μελλοντικές γενιές.
  
Οφείλουμε να μεριμνήσουμε για τον περιορισμό του αριθμού των ρουκετών - άλλωστε αυτό επιδιώξαμε και τη φετινή χρονιά -  με άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφές στις οικίες της περιοχής, οι οποίες καταγράφονται ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
   
Είναι ένα έθιμο τόσο γνωστό κι αγαπητό και γι' αυτό δεν πρέπει να  αμφισβητείται από μερίδα των δημοτών μας, που όντως πλήττονται από τη διεξαγωγή του.
   
Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμμετέχοντες στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου, να αποφασίσουμε από τώρα για την επόμενη χρονιά τον περιορισμό του υπερβολικού αριθμού των ρουκετών, ώστε να διασφαλίσουμε: 

Την ασφαλή τήρηση του εθίμου, τα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και την καθολική αποδοχή του από τους δημότες μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου