Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεωνΣυνεχίζονται τα προβλήματα στο TAXIS

Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στο TAXIS συνεχίζονται σε ό,τι αφορά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα η εφαρμογή του ΚΕΠΥΟ για το έντυπο E5, που αφορά στο εισόδημα των επιχειρήσεων, να ανοίξει μόλις στις...
19 Απριλίου, όταν η προθεσμία έληγε στις 30 του ίδιου μήνα.

Έτσι, σύλλογοι φοροτεχνικών έστειλαν επιστολές προς το οικονομικό επιτελείο, πιέζοντας προς την κατεύθυνση (ακόμα μίας) παράτασης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Ε5 μέχρι και την Παρασκευή, 18 Μαΐου.

Επιπλέον, μέχρι την ίδια ημερομηνία αναμένεται να παραταθούν και οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων Νομικών Προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής τους, ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν προθεσμία να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 15 Ιουνίου. Όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ (εκτός από τους συνταξιούχους), υποχρεούνται από φέτος σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου