Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μαζί με τις εκλογές και το νέο φορολογικό κατ' εντολή της Τρόικας...

Μαζί με τις εκλογές και το νέο φορολογικό κατ' εντολή της Τρόικας...

Η τρόικα δεν καταλαβαίνει τίποτα αφού απαιτεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου να παρουσιάσει τους νέους φόρους Το νέο φορολογικό τοπίο -κατόπιν των απαιτήσεων της τρόικας- ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέχρι το τέλος Απριλίου η κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές μας επιμένουν οι νέοι φόροι να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην υπάρξουν άλλες παρεμβάσεις στο...
τοπίο που θα δημιουργηθεί.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στη φορολογία ακινήτων, με συγχώνευση τελών και επιβαρύνσεων, που όμως θα επιβληθούν και στα αγροτεμάχια. Πάντως όπως γράφει η «Καθημερινή», το εγχείρημα της ενοποίησης παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και δεν αναμένεται να επιβληθεί πριν το 2014.

Σύμφωνα πάντως με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η κυβέρνηση δεν ετοιμάζεται ακόμα για γενικευμένη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα κατάρτισής τους ώστε να εξισωθούν με τις εμπορικές αξίες, δημιουργώντας μία τράπεζα τιμών. Για την ώρα πάντως οι εφορίες θα αρκεστούν στην προσπάθεια είσπραξης των φόρων που έχουν ήδη επιβληθεί και θα πρέπει να εξοφληθούν το επόμενο διάστημα.

Άλλες μεταρρυθμίσεις είναι η δημιουργία νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια και χαμηλότερο υψηλό συντελεστή στο 40%, από το 45%, μία αλλαγή που θα ελαφρύνει τα υψηλά εισοδήματα και θα επιβάλει νέα βάρη 30 - 280 ευρώ στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Άλλες παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι:
- Η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, με την πρόβλεψη αντικατάστασής τους από κοινωνικά επιδόματα.
- Η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, που θα εξετάζει τις καταθέσεις, τις επενδύσεις, τις αγορές αλλά και την περιοχή που έχει την έδρα του ο φορολογούμενος, καθώς επίσης και την ενιαία φορολόγηση των νομικών προσώπων με 20%, καθώς και των μερισμάτων με το ίδιο ποσοστό από το 25% που είναι σήμερα.
Τέλος, οι συντελεστές ΦΠΑ αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα και ειδικά για φέτος να μην αλλάξει ούτε το ευνοϊκό καθεστώς των νησιών, αν και η Τρόικα επιμένει στην κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου