Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ανακατατάξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών

Ανακατατάξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειώνΑναμένεται μείωση κατά 20% στις πωλήσεις


Σε καθοδική τροχιά λόγω της έντονης κυκλικότητας που ως κλάδος παρουσιάζει, εισέρχονται οι ιχθυοκαλλιέργειες. Ήδη, μετά από τρεις χρονιές διαρκούς ανόδου αλλά και έντονων εξελίξεων που άνοιξαν τη συζήτηση για συγχωνεύσεις, ο συνδεδεμένος με την Ελλάδα κλάδος φαίνεται να...
προσανατολίζεται για μια συνολική κάμψη της τάξης του 20% μέχρι και τα μέσα του 2013.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς και τις θέσεις εργασίας, που θα θυσιαστούν, καθώς μεγάλα κομμάτια του απασχολούμενου δυναμικού, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, εργάζονται στον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ, κ. Στεφανής, πρόσφατα κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία μιας κοινής εμπορικής εταιρείας, η οποία θα βοηθήσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των μεγάλων δυναμεων της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Την πρόταση αυτή, ο επιχειρηματίας έχει απευθύνει και στον πρόεδρο της ΝΗΡΕΑΣ, κ. Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος όμως δεν δείχνει σύμφωνα με δηλώσεις του διατεθειμένος να πει το "Ναι".

Ταυτόχρονα, ως αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών, ανακατατάξεις υπάρχουν στον Σύνδεσμο Εταρειών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ). Ο ΣΕΘ θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του προέδρου του, κ. Πιτάκα, μετά και την πώληση των μετοχών του σε γεωργιανά συμφέροντα. Η αλλαγή θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και αντικαταστάτης ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου