Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πάντα θα υπάρχει θέμα αποζημιώσεων κ.Μέρκελ.Δείτε το βίντεο με τις γερμανικές φρικαλεότητες

Είτε τους αρέσει,είτε όχι,είτε είναι παντοδύναμοι οικονομικά, είτε πολιτικά, οι Γερμανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι θέμα αποζημιώσεων για όσα φρικτά έκαναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα είναι ανοιχτό. Δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί μόνο από δικαστήρια και νομικούς. Θα είναι πάντα μια ανοιχτή πληγή,πρώτα απ΄ όλα για τους ίδιους τους Γερμανούς που κατά τ΄ άλλα...
ηθικολογούν αλλά ξεχνάνε ηθική και ανθρωπιά όταν αυτά μπορεί να έχουν σχέση μ΄ αυτό που τελικά φαίνεται ότι λατρεύουν: Το χρήμα.

Επειδή υπάρχουν "απόψεις" ότι δήθεν τα Γερμανικά στρατεύματα σκότωναν ακόμη και αθώα παιδιά και έγκυες γυναίκες για να κάνουν...αντίποινα στις επιθέσεις των ανταρτών, δείτε το βίντεο από το Κοντομάρι της Κρήτης.

Στο Κοντομαρί Χανίων στις 12-6-1941 διαπράχτηκε η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη.

Την επόμενη μέρα μετά την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας προχωρούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσσηπου αντιμετώπισαν από τις δυνάμεις Ελλήνων και Συμμάχων, στην εκτέλεση όλων των ανδρών του χωριού Κοντομαρί Χανίων.

Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε ανελέητη και καταστροφική για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν βαριές απώλειες, με σημαντικότερη συνέπεια την αχρήστευση ενός σημαντικού όπλου της ναζιστικής πολεμικής μηχανής: τους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι αν και είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ναζιστική επιτυχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στη μάχη της Κρήτης είχαν τέτοιες απώλειες που πλέον δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε (σε τέτοιο βαθμό) μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...



Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου